میوه خشک

 

در بین انواع تنقلاتی که بین ما ایرانی ها رایجه, میوه خشک یکی از سلامت ترین اونهاست. میوه خشک رو میشه تو خونه و بر حسب سلیقه به راحتی تهیه کرد. با نزدیک شدن شب چله تصمیم گرفتم روش خودم برای خشک کردن میوه براتون بگم. امیدوارم تا  شب یلدا فرصت تهیه اش رو داشته باشین تا بتونین تو این امشب کنار عزیزان تون نوش جان کنین !

مواد لازم:

- میوه بر حسب سلیقه 

نکات مهم :

-میوه انتخابی باید سفت باشه تا  خوب برش بخوره.

- قطر برش این اجازه رو میده که با این روش چیپس میوه درست کنیم یا صرفا میوه خشک یا حتی برگه درست کنیم. من از اون جاییکه علاقه زیادی به چیپس میوه دارم همه میوه ها رو خیلی نازک برش می زنم.

- از بین میوه هایی که تا حالا امتحان کردم, چیپس سیب بهترین و خوشمزه ترین چیپس بوده!!! یعنی بی نهایت خوشمزه ست!

-زمان خشک شدن میوه ها بستگی به فطر برش داره.

- تا حد امکان باید موقع خشک کردن میوه دور از نور نگه داشته بشه تا رنگش تیره نشه.

- میوه ها رو بهتره جدا جدا خشک کرد چون زمان خشک شدنشون باهم فرق می کنه.

-برای براق شدن میوه ها و شیرین کردنشون میشه قبل از خشک کردن اونها رو داخل شربت زد که در حقیقت روشی که برای براق کردن میوه  خشک هایی که از بیرون می خریم, استفاده میشه.

 

-برای پیش گیری از سیاه شدن بعضی از میوه ها مثل سیب میشه با قلمو کمی آب لیمو ترش تازه روشون مالید.

روش کار:

میوه ها رو میشوریم و خشک می کنیم و بعد خیلی نازک و در صورت امکان با رنده ورقه ورقه شون می کنیم. هر چه یک دست تر باشن نتیجه کار بهتر  می شه.

 

حالا روی سینی فر کاغذ روغنی می اندازیم و خیلی مرتب میوه ها رو روش می چینیم. در صورت تمایل تو این مرحله میشه روی بعضی میوه ها مثل سیب کمی آب لیموی تازه با قلمو کشید. بعد داخل فر با درجه حرارت 80/90 درجه سانتیگراد  طبقه پایین می ذاریم.

 

با توجه به نوع میوه و قطر برش زمان خشک شدن میوه ها متفاوته  ولی به صورت میانگین میشه زمانی حدود 2/3ساعت براش در نظر گرفت.

چیزی که مهمه اینه که باید مرتب میوه ها رو مثلا هر نیم ساعت یک بار چک کرد و هر از گاهی پشت و روشون کرد.

برای دفعه اول خیلی مهمه که قلق فر دست آدم بیاد. پیشنهاد من اینه که  سری اول رو آزمایشی بذارین . درضمن اگه فرتون پنکه داره حتما پنکه فر رو هم روشن کنین.

نوش جااااااان

 

 

/ 29 نظر / 270 بازدید
نمایش نظرات قبلی
یلدا

سلام.در فر برقی هم همین دما لازمه؟آخه میگن فر های برقی باید دماش 20 درجه کمتر باشه درسته این موضوع؟

مهردخت

شبو جون اونوقت برای تهیه گوجه فرنگی خشک باید گوجه فرنگی رسیده باشه و آبدار یا کال تر باشه؟ اگر تهیه گوجه توصیه ی خاصی داره ممنون میشم اونم بگی. [قلب]

negin

سلام دوست گلم. یلدات مبارک شادی مهمون دلت آپم

فرزانه

سلام،خیلی عالی بود.توی توستر هم میشه درست کرد؟ خوشحال میشم تبادل لینک داشته باشیم وبم درباره بارداریه خبرم کنین دوست عزیز.

حمی شف

سلام شبو جونم من اولین باره که میام وبتون نمی دونم تا حالا چرا جای به این خوشگلی و پر محتوایی سر راهم قرار نگرفته بود :)) واقعا کاراتون حرف نداره خیلی عالیند دستتون درد نکنه با اجازتون لینکتون میکنم

ونوس

سلو مون امی خوبی مرسی از این دستور جدید میوه خشک کردن برای من که تازه بود ممنونم واگگه امکان داره دستور اون گوجه خشک رو هم بزاری یه دنیا لطف می کنی مراقب خوبیهای خوبیهای خودت باش [گل]

negin

هر بار می یام این ظرف میوه چشمک می زنه. آپم عزیزم

:)nafas

شبو جون سلام...بایه پست ویژه منتظرتون هستم[ماچ][ماچ]

آتنا

جالب بود .ممنون[چشمک]به وب منم سر بزنید