دلیس...

یعنی خوشمزه و لذیذ!

مرغ درسته
نویسنده : Shab Boo - ساعت ۳:٢٤ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٢/۱٠/٢٩
 

 

مرغ یکی از اجزای ثابت سفره های ما ایرانی هاست و خانوم های ایرانی همه روش مختلفی برای درست کردنش دارن. یکی از مدل هایی که من زیاد درست کنم، مرغ درسته هست مخصوصا اگه مهمون داشته باشم. اول به خاطر این که  در حین زیبایی ،درست کردنش  به این شکل راحته! دوم به خاطر این که چون داخل فر درست میشه، روی گازم خلوت می مونه و آخر هم چون میشه داخل ظرف سرو، توی فر نگهش داشت و موقع خوردن غذا راحت و بی دردسر فقط به سر میز منتقلش کرد. با من همراه باشین تا روش خودم رو بگم.

مواد لازم:

مرغ.............................................. یک عدد ( من از جوجه اینجا استفاده کردم)

پیاز...................................................دو عدد

سیر............................................... چند حبه

آبلیمو...........................................چند قاشق

زعفران دم کرده......................دو-سه قاشق

نمک، فلفل، ادویه......................به مقدار لازم

روغن مایع.....................................یک قاشق 

کره...........................................به مقدار لازم

طرز تهیه:

پیاز و سیر رو خورد می کنیم و داخل ظرف می ریزیم. مرغ رو روش قرار میدیم. کمی پیاز و سیر داخل شکم مرغ می کنیم. بعد نمک و ادویه جات رو روی مرغ مرغ می پاچیم. من از پودر گشنیز، پودر زنجفیل و کمی زردچوبه استفاده می کنم.

حالا یک قاشق روغن، آبلیمو و زعفران رو روش می ریزیم و خوب با دست ماشاژ میدیم تا همه جای مرغ آغشته شه.

 

روی ظرف فویل می کشیم و داخل کیسه می ذاریمش و بعد به یخچال منتقلش می کنیم تا به شب استراحت کنه.

فرداش چند ساعت قبل از زمان پخت از یخچال درش میاریم و می ذاریم با محیط هم دما شه.   برای پخت از ظرف غیر پیرکس استفاده بشه بهتره.

بعد فر رو روی حدود ۲۰۰ درجه گرم می کنیم و ظرف مرغ رو با فویلی که روش کشیدیم داخل فر قرار میدیم. این فویل کمک می کنه تا مرغ خوب بپزه و کمی هم آب باندازه و لازم هم نیست که ما برای پخت آبی اضافه کنیم.

 

بعد از حدودا یک ساعت و نیم ، دو ساعت مرغ رو چک می کنیم اگر پخته بود.  پیازها رو خارج می کنیم. بعد کمی رب سرخ می کنیم و آب مرغ رو هم بهش اضافه می کنیم و سس درست می کنیم. ودر صورت تمایل دور مرغ میدیم یا جدا سرو می کنیم.

 

حالا کمی کره رو با چنگال روی مرغ خوب خوب می مالیم تا همه جا خوب بهش آغته شه.

 

مرغ رو دوباره داخل فر میذاریم تا طلایی شه. اگه فرتون از بالا حرارت نمی ده، این مرحله گریل رو روشن کنین ولی باید بالاسرش بایستین تا نسوزه.هر چه قدر این مرحله آروم تر انجام شه،مرغ  بهتر و خوش رنگ تر می شه. من متاسفانه اینبار به دلیل گرسته بودن همسر گرامی وقت کم آوردم و قدری کارم هول هولی شد!

 

نکته مهم: میشه از این روش برای درست کردن مرغ تکه شده هم استفاده کرد. ولی مرغ درسته بهتره با پوست باشه که شکل بهتری پیدا کنه!

 

در ضمن می شه به جای خورد کردن پیاز، آبش رو گرفت که غذا شکیل تر شه! نکته مهم اینکه موقع گریل گردن مرغ نباید روش پیاز خورد شده یا چیز دیگه باشه، چون می سوزه و ظاهر جالبی پیدا نمی کنه!

امیدوارم خوشتون اومده باشه دوستان!

نوش جان!!!

پ. ن : این پست رو تقدیم می کنم به دوست خوبم لیلا جون که می دونم این غذا رو دوست داره و اول بهمن هم تولدشه! از همین جا تولدش رو تبریک می گم و براش آرزوی شادی و سلامتی می کنم.