دلیس...

یعنی خوشمزه و لذیذ!

میوه خشک
نویسنده : Shab Boo - ساعت ٦:٥٩ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٢/٩/۱۸
 

 

در بین انواع تنقلاتی که بین ما ایرانی ها رایجه, میوه خشک یکی از سلامت ترین اونهاست. میوه خشک رو میشه تو خونه و بر حسب سلیقه به راحتی تهیه کرد. با نزدیک شدن شب چله تصمیم گرفتم روش خودم برای خشک کردن میوه براتون بگم. امیدوارم تا  شب یلدا فرصت تهیه اش رو داشته باشین تا بتونین تو این امشب کنار عزیزان تون نوش جان کنین !

مواد لازم:

- میوه بر حسب سلیقه 

نکات مهم :

-میوه انتخابی باید سفت باشه تا  خوب برش بخوره.

- قطر برش این اجازه رو میده که با این روش چیپس میوه درست کنیم یا صرفا میوه خشک یا حتی برگه درست کنیم. من از اون جاییکه علاقه زیادی به چیپس میوه دارم همه میوه ها رو خیلی نازک برش می زنم.

- از بین میوه هایی که تا حالا امتحان کردم, چیپس سیب بهترین و خوشمزه ترین چیپس بوده!!! یعنی بی نهایت خوشمزه ست!

-زمان خشک شدن میوه ها بستگی به فطر برش داره.

- تا حد امکان باید موقع خشک کردن میوه دور از نور نگه داشته بشه تا رنگش تیره نشه.

- میوه ها رو بهتره جدا جدا خشک کرد چون زمان خشک شدنشون باهم فرق می کنه.

-برای براق شدن میوه ها و شیرین کردنشون میشه قبل از خشک کردن اونها رو داخل شربت زد که در حقیقت روشی که برای براق کردن میوه  خشک هایی که از بیرون می خریم, استفاده میشه.

 

-برای پیش گیری از سیاه شدن بعضی از میوه ها مثل سیب میشه با قلمو کمی آب لیمو ترش تازه روشون مالید.

روش کار:

میوه ها رو میشوریم و خشک می کنیم و بعد خیلی نازک و در صورت امکان با رنده ورقه ورقه شون می کنیم. هر چه یک دست تر باشن نتیجه کار بهتر  می شه.

 

حالا روی سینی فر کاغذ روغنی می اندازیم و خیلی مرتب میوه ها رو روش می چینیم. در صورت تمایل تو این مرحله میشه روی بعضی میوه ها مثل سیب کمی آب لیموی تازه با قلمو کشید. بعد داخل فر با درجه حرارت 80/90 درجه سانتیگراد  طبقه پایین می ذاریم.

 

با توجه به نوع میوه و قطر برش زمان خشک شدن میوه ها متفاوته  ولی به صورت میانگین میشه زمانی حدود 2/3ساعت براش در نظر گرفت.

چیزی که مهمه اینه که باید مرتب میوه ها رو مثلا هر نیم ساعت یک بار چک کرد و هر از گاهی پشت و روشون کرد.

برای دفعه اول خیلی مهمه که قلق فر دست آدم بیاد. پیشنهاد من اینه که  سری اول رو آزمایشی بذارین . درضمن اگه فرتون پنکه داره حتما پنکه فر رو هم روشن کنین.

نوش جااااااان