دلیس...

یعنی خوشمزه و لذیذ!

نان با آرد گندم سبوس دار
نویسنده : Shab Boo - ساعت ۱٢:٢۸ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/۱٢/۳
 

نمی دونم چقدر اهل خوردن نان های قهوه ای یا نان های سبوس دار هستین! من که خیلی به این جور نان ها علاقه دارم چون فیبر زیادی دارن و همون طور که همه می دونیم مواد غذایی فیبر دار برای سلامتی خیلی مفید هستن. نان های فیبر دار علاوه بر این که مدت زمان بیشتری ما رو سیر نگه می دارن و باعث میشن که کمتر پر خوری کنیم, به سیستم گوارشی مون هم خیلی کمک می کن و هیچ کدوم از مشکلاتی که نان های سفید می تونن ایجاد کنن رو به دنبال ندارن. این دستور , دستوریه که من بار ها و بارها باهاش برای مصرف روزانه خودمون نان درست کردم و خیلی دستور راحت و خوبیه و همیشه ازش راضی بودم. پس با من همراه باشین تا روش ام رو براتون بگم.

مواد لازم:

آرد گندم کامل یا همون سبوس دار...................... نیم کیلو

نمک.....................................................................ده گرم

آب ولرم....................................................300 میلی لیتر

روغن زیتون......................................سه قاشق غذاخوری

خمیر مایه تازه......................................................20 گرم

شکر...............................................یک قاشق چای خوری

روش تهیه:

ابتدا نیمی از آب ولرم رو بهراه شکر به خمیر مایه اضافه می کنیم و  خوب با هم مخلوطشون می کنیم.

 حالا به مابقی آب روغن و نمک رو اضافه می کنیم.

 

بعد داخل یه کاسه آرد رو می ریزیم و اول مخلوط خمیر مایه و بعد هم مخلوط آب و روغن رو بهش اضافه می کنیم و شروع به ورز دادن می کنیم.

بعد از 10-15 دقیقه ورز دادن نان کم کم خمیر یکدست می شه و دیگه به دست نمی چسبه. ولی اگه احیانا هنوز چسبناک بود یکی دو قاشق آرد بهش اضافه می کنیم و باز ورز میدیم تا یکدست بشه.

حالا یه کاسه مناسب بر میداریم و با قلمو کمی داخلش رو چرب می کنیم و خمیر رو داخل اون قرار میدیم و روش سلفون میکشیم که همه روش بسته باشه و هم از نور ردشه و بعد یک جای روشن و نسبتا ولرم قرارش میدیم تا حدودا یک ساعت و نیم دوساعنی بمونه و استراحت کنه تا حجمش دو برابر شه. من همیشه این خمیر رو داخل فر خاموش می ذارم و چراغ فر رو روشن می کنم.

بعد از این که حجم خمیر دو برابر شد, داخل سینی فر کاغذ می اندازیم و به خمیر شکل میدیم و داخل سینی قرارش میدیم. روش رو می پوشونیم و اجازه میدیم تا استراحت کنه و حجمش دو برابر شه.

بعد از این که حجمش دو برابر شد, به مدت 45 الی 50 دقیقه داخل فری که از قبل روی 180 درجه گرم کردیم قرارش میدیم تا روش طلایی شه.

بعد از خارج کردن از فر در صورت نمایل می تونیم کمی آرد سفید روی نان مون بپاچیم و با هرچی که دوست داشتیم نوش جان کنیم!