دلیس...

یعنی خوشمزه و لذیذ!

ترین گوشت (terrine)
نویسنده : Shab Boo - ساعت ٧:٠٦ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/۸/۳٠
 

ترین (terrine) یک واژه فرانسویه که به غذایی اطلاق میشه که در ظرف مخصوصش که اغلب مستطیل شکله درست میشه. تنوع نسبتا خوبی در ترین ها وجود داره که ترین گوشت یکی از اونهاست. غذای نسبتا راحت و بی دردسریه و همین طور طعم خوبی داره و قابلیت زیادی برای تزیین شدن داره و به همین دلیل مناسب میز مهمانی هم خیلی هست. روش تهیه  اش شاید تا حدودی مثل رولت گوشت باشه با مقداری تفاوت البته! با من همراه باشین تا روش خودم رو براتون بگم.

مواد لازم:

گوشت کم چربی ( مثل گوشت گوساله)..................................... نیم کیلو

نان سیردار*( از اینا که روی سالاد می ریزن)..............حدودا 90 تا 100 گرم

پیاز.......................................................................... یک عدد نسبتا کوچک

سیر.......................................................................................... سه حبه

هویج................................................................................. یک عدد کوچک

فلفل دلمه ای رنگی.................................................. نصف یک فلفل بزرگ

جعفری یا ساقه جعفری یا گشنیز..................................................... کمی

آویشن........................................................ یک قاشق چای خوری سر پر

فلفل قرمز............................................................ یک قاشق چای خوری

نمک و فلفل سیاه............................................................... به مقدار لازم

سس قرمز**......................................................... چند قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه:

اول از همه فر رو روشن می کنیم. درجه اش بستگی به جنس ظرف و حرارت فر  داره ولی حدودا بین 180 تا 200 درجه مناسبه.

حالا نان سیر دار و ادویه ها رو با هم مخلوط می کنیم و داخل مخلوط کن می ریزیم و کاملا پودرش میکنیم.

بعدمخلوط نان سیر دار رو  از مخلوط کن خارج می کنیم و پیاز, هویج, سیر و فلفل دلمه ای رو می ریزیم و یکی دو پالس می زنیم تا کمی خورد بشن.

حالا داخل یک کاسه بزرگ همه مواد رو به همراه گوشت مون خوب ورز میدیم. 

و بعد داخل یک قالب که از قبل کاغذ روغنی داخلش انداختیم می ریزیم . خوب با پشت قاشق روش رو صاف می کنیم و بعد روی ظرف مون فویل می کشیم و داخل فر قرار میدیم تا بپزه.

 تو این فاصله کمی سس قرمز آماده می کنیم و بعد از حدودا 10 دقیقه یک ربع که کمی گوشت پخت سر میزنیم و آروم با قلمو روی ترین می کشیم تا هم روش مزه دار و براق بشه و هم خشک نشه.

و بعد دوباره داخل فر قرار میدیم و باز دوباره چک می کنیم. وقتی که خوب گوشت پخت, از فر خارج می کنیم و باز کمی از سس رو روش می مالیم و بعد داخل ظرف مورد نظرمون قرار می دیم و با کمی پوره سیب زمینی سرو می کنیم.

 

امیدوارم از طعم خوشش لذت ببرین!

_____________________________________________

* من از این نان های سیر دار که مخصوص روی سالاد هست استفاده کردم و باید بگم نتیجه اش خیلی بهتر از نان سوخاری یا نان تست بود! در زیر عکسشون رو می بینین:

** برای سس قرمز من سه قاشق کچاپ, کمی سس ورچستر و کمی سس تاباسکو رو با هم مخلوط کردم. اگه  اون دوتا آخری در دسترس تون نیست, کمی کچاپ رو با کمی فلفل یا ادویه مورد علاقه تون مثل زیره یا هر چی که دوست دارین مخلوط کنین و روی ترین بمالین.