دلیس...

یعنی خوشمزه و لذیذ!

میوه خشک
نویسنده : Shab Boo - ساعت ٦:٥٩ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٢/٩/۱۸
 

 

در بین انواع تنقلاتی که بین ما ایرانی ها رایجه, میوه خشک یکی از سلامت ترین اونهاست. میوه خشک رو میشه تو خونه و بر حسب سلیقه به راحتی تهیه کرد. با نزدیک شدن شب چله تصمیم گرفتم روش خودم برای خشک کردن میوه براتون بگم. امیدوارم تا  شب یلدا فرصت تهیه اش رو داشته باشین تا بتونین تو این امشب کنار عزیزان تون نوش جان کنین !

مواد لازم:

- میوه بر حسب سلیقه 

نکات مهم :

-میوه انتخابی باید سفت باشه تا  خوب برش بخوره.

- قطر برش این اجازه رو میده که با این روش چیپس میوه درست کنیم یا صرفا میوه خشک یا حتی برگه درست کنیم. من از اون جاییکه علاقه زیادی به چیپس میوه دارم همه میوه ها رو خیلی نازک برش می زنم.

- از بین میوه هایی که تا حالا امتحان کردم, چیپس سیب بهترین و خوشمزه ترین چیپس بوده!!! یعنی بی نهایت خوشمزه ست!

-زمان خشک شدن میوه ها بستگی به فطر برش داره.

- تا حد امکان باید موقع خشک کردن میوه دور از نور نگه داشته بشه تا رنگش تیره نشه.

- میوه ها رو بهتره جدا جدا خشک کرد چون زمان خشک شدنشون باهم فرق می کنه.

-برای براق شدن میوه ها و شیرین کردنشون میشه قبل از خشک کردن اونها رو داخل شربت زد که در حقیقت روشی که برای براق کردن میوه  خشک هایی که از بیرون می خریم, استفاده میشه.

 

-برای پیش گیری از سیاه شدن بعضی از میوه ها مثل سیب میشه با قلمو کمی آب لیمو ترش تازه روشون مالید.

روش کار:

میوه ها رو میشوریم و خشک می کنیم و بعد خیلی نازک و در صورت امکان با رنده ورقه ورقه شون می کنیم. هر چه یک دست تر باشن نتیجه کار بهتر  می شه.

 

حالا روی سینی فر کاغذ روغنی می اندازیم و خیلی مرتب میوه ها رو روش می چینیم. در صورت تمایل تو این مرحله میشه روی بعضی میوه ها مثل سیب کمی آب لیموی تازه با قلمو کشید. بعد داخل فر با درجه حرارت 80/90 درجه سانتیگراد  طبقه پایین می ذاریم.

 

با توجه به نوع میوه و قطر برش زمان خشک شدن میوه ها متفاوته  ولی به صورت میانگین میشه زمانی حدود 2/3ساعت براش در نظر گرفت.

چیزی که مهمه اینه که باید مرتب میوه ها رو مثلا هر نیم ساعت یک بار چک کرد و هر از گاهی پشت و روشون کرد.

برای دفعه اول خیلی مهمه که قلق فر دست آدم بیاد. پیشنهاد من اینه که  سری اول رو آزمایشی بذارین . درضمن اگه فرتون پنکه داره حتما پنکه فر رو هم روشن کنین.

نوش جااااااان

 

 


 
 
بادمجان پلو با مرغ
نویسنده : Shab Boo - ساعت ۸:۳۳ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٢/٩/۱
 

دوستان خوبم سلام,

بعد از یه غیبت طولانی, بلاخره تونستم به اینجا سری بزنم. از همه دوستانی که احوالپرسی کرده بودن و یا با کامنت های محبت آمیزشون من رو شرمنده کرده بودن یه دنیا ممنونم  و شرمنده ام  که این مدت دوستان سر می زدن و بی خبر مونده بودن و من هم نتونستم به هیچ کدوم از دوستان سر بزنم.

راستش دوستان متاسفانه به صورت ناگهانی یکی از عزیزانم رو از دست دادم. تا مدتی اصلا روحیه مناسبی نداشتم و بهمین دلیل اصلا نتونستم به وبلاگم سر بزنم و پاسخ گوی شما دوستان باشم. آرزو می کنم همیشه برای همه شادی و سلامتی باشه و دل هیچ کدومتون رنگ غم و غصه رو نبینه.

این عکس رو توی آرشیوم پیدا کردم و از اون جاییکه مدت زیادی بود چیزی با بادمجون نذاشته بودم فکر کردم شاید ایده خوبی باشه.

دوستان تو خونه  ما اصولا از انواع پلو مخلوط استقبال زیادی میشه و می تونم بگم تقریبا با همه جور سبزیجات و صیفی جات من پلو مخلوط درست می کنم. اگه از طرف داران بادمجان باشین, احتمالا دیدین که ترکیب مزه اش با مرغ خیلی خوشمزه ست. تنها مشکل استفاده از بادمجون چرب بودن اون به خاطر سرخ شدنه! بهمین خاطر من همیشه بادمجون هام رو داخل فر سرخ می کنم که خیلی روغن کمی مصرف می کنه. با من همراه باشین تا روشم رو براتون بگم.

مواد لازم:

سینه مرغ......................................... یک عدد

بادمجان خیلی درشت.........................یک عدد

فلفل دلمه ای رنگی.................یک عدد کوچک

پیاز....................................................یک عدد 

سیر.................................................چند حبه

رب گوجه فرنگی...................یک قاشق سر پر

زعفران دم کرده..........................به مقدار لازم

برنج آبکش کرده.........................به مقدار لازم

گوجه خشک( اختیاری)...............به مقدار لازم

نمک, فلفل, زردچوبه و روغن........به مقدار لازم

طرز تهیه:

اول بادمجون رو خورد می کنیم. من معمولا با پوست خوردشون می کنم چون بافتش رو خوب حفظ می کنه و داخل غذا از ریخت نمی افته. بعد داخل سینی فر کاغذ روغنی می اندازیم . کمی روغن می ریزم و بادمجون ها رو داخل سینی می ریزیم و روش نمک و فلفل می پاچیم. اینقدری که همه جای بادمجون ها به روغن آغشته بشه, روغن کافیه و لازم نیست که داخل روغن بادمجون ها غلت بزنه. حالا سینی فر رو داخل فری که از قبل گریلش رو روشن کردیم و خوب داغ شده, تقریبا زیر گریل می ذاریم. با این کار هم بادمجون ها کباب و هم سرخ میشن. فقط باید بالا سرش بایستیم چون خیلی سریع می شوزه. اگه بادمجون هاتون رو حلقه کردین, وسطای کار یه دور در بیارین و پشت و روشون کنین. بعد از این که بادمجون ها کمی سرخ شدن, اونها رو کنار میذاریم و سراغ بقیه مواد می ریم.

 پیاز رو خورد می کنیم و تو روغن کمی تفت می دیم. کمی که تفت خورد سیر خورده شده یا له شده رو اضافه می کنیم و کمی زردچوبه می پاچیم و باز تفت میدیم.

 حالا سینه مرغ رو که مکعب مکعب خورد کردیم اضافه می کنیم و کمی تفت میدیم و روش نمک و فلفل می پاچیم. بعد از این که مرغ کمی تفت خورد فلفل دلمه ای رو اضافه می کنیم و کمی بعد هم, رب رو اضافه می کنیم و همین طور تفت میدیم تا احساس کنیم مواد از خامی در اومدن.

حالا که تفت دادن مون تموم شده, بادمجون ها و در صورت تمایل گوجه خشک رو اضافه می کنیم. یه دور تو تابه می چرخونیم تا با مواد مخلوط شن و بعد زیر تابه رو خاموش می کنیم. دوستان من همیشه از برای زیبایی ظاهری غذا, از فلفل دلمه ای قرمز استفاده می کردم, این بار تو خونه فقظ فلفل زرد داشتم, بهمین خاطر مقداری گوجه خشک اضافه کردم که از لحاظ رنگی متنوع باشه. 

درباره گوجه خشک این توضیح رو بدم که یکی از اجزای غذاهای ایتالیاییه! من همیشه تو فصلی که گوجه زیاد هست, خودم میگیرم و تو فر خشک می کنم و بعد هم تو روغن زیتون نگه داریش می کنم. البته آماده اش هم هست ولی چون خیلی نمک داره من دوست ندارم. درضمن رنگش هم خیلی تیره تر از خونگیشه. از گوجه خشک می تونین لای ساندویچ ها و داخل سالاد ها هم استفاده کنین. اگه دوستان علاقه مند بودن, یه پست جدا درباره اش میذارم. 

 خب, بعد از این که مواد آماده شد, لایه لایه با برنج آبکش شده مخلوطش می کنیم و رو هر لایه هم کمی زعفران دم کرده می دیم و پلو رو مثل همه پلو ها دم میذاریم تا خوب دم بکشه!و بعد هم نوش جان می کنیم !!!

 


 
 
خورشت گولاش مجارستان
نویسنده : Shab Boo - ساعت ٥:٤۳ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٢/٥/۱٩
 

خورشت ها اغلب با ذائقه ما ایرانی ها خوب جور در میان و خوردنشون کنار چلوی سفید تو سفره ایرانی همیشه  مرسوم بوده! در سطح بین الملل, یکی از خورشت هایی که اغلب ما ایرانی ها می پسندیم, خورشت گولاش کشور مجارستان هست. این خورشت اغلب با بیف یا همون گوشت گوساله درست میشه و گاهی به جز برنج با ماکارانی هم سرو میشه.  علاوه بر پاپریکای مجاری که ادویه اصلیشه, بعضی ها با هویج یا سیب زمینی هم درستش می کنن! در هر حال این روشی که من درست کردم و به نظرم خیلی خوشمزه بود! 

مواد لازم:

گوشت گوساله ( بیف).............. حدود 400 گرم

پیاز.................................................... یک عدد

سیر.................................................. چند حبه

آرد................................... یک قاشق غذاخوری

فلفل دلمه ای رنگی................. یک عدد کوچک

رب......................... یک و نیم قاشق غذا خوری

پاپریکا ...........................یک قاشق چای خوری

آب گوشت یا عصاره گوشت*.........به مقدار لازم

نمک, فلفل, زردچوبه و روغن....... به مقدار لازم

آب لیمو ......................................به مقدار لازم

طرز تهیه:

مثل همه خورشت ها اول پیاز رو خورده می کنیم و تفت میدیم تا طلایی شه. بعدسیر رو اضافه می کنیم و کمی زردچوبه می زنیم و گوشت رو هم اضافه می کنیم و کمی تفت میدیم. بعد از چند دقیقه فلفل دلمه ای رو می ریزیم.

بعد روی گوشت ها آرد می پاشیم و باز کمی تفت میدیم. این آرد باعث میشه خورشت لعاب خوبی پیدا کنه.

 حالا رب رو اضافه می کنیم و باز تفت میدیم و بعد مقداری آب گوشت یا عصاره گوشت  اضافه می کنیم و بعد از این که جوش اومد, زیر خورشت  رو کم کم می کنیم و اجازه میدیم آروم آروم قل بزنه و جا بیافته!

بعد از این که گوشت ها پختن و خورشت تقریبا آماده بود وسس خوب غلیظ شده بود, نمک و فلفلش رو اندازه می کنیم و در صورت تمایل کمی آب لیمو اضافه می کنیم!

اگه دوست داشته باشیم می تونیم کمی خامه ترش هم موقع سرو روی خورشت اضافه کنیم!

نوش جان! 

* دوستان من از یک عدد عصاره آب گوشت تو این خورشت استفاده کردم که به نظرم طعم خوبی بهش داده بود! 


 
 
اسلایس خرما با پسته
نویسنده : Shab Boo - ساعت ٢:٤٧ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٢/٤/۳۱
 

دوستای خوبم,

میگن: " زندگی گرمی دل های بهم پیوسته است/ تا در آن دوست نباشد همه درها بسته است" تو این مدتی که  متاسفانه به دلیلی نتونستم اینجا سر بزنم, با پیام های محبت آمیز تون یکایک تون باعث دلگرمیم بودین! از حضور همگی تون صمیمانه ممنونم! 

این اسلایس های خرما رو تقدیم می کنم به همگی شما! امیدوارم سر سفره افطار فراموشم نکنین! 

مواد لازم:

خرمای خورد شده........................ حدود یک و نیم پیمانه شیرینی پزی

پسته خورد شده.....................................دو سوم پیمانه شیرینی پزی

آب لیمو ترش...................................................... دو قاشق غذا خوری

عسل................................................................ دو قاشق غذا خوری

آب..................................................................... دو قاشق غذا خوری

برای خمیر:

آرد.................................................................... یک و دو سوم پیمانه

شکر................................................................. دو قاشق غذا خوری

کره.............................................................. حدود سه چهارم پیمانه

آب سرد........................................................... پنج قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه:

خرمای خورد شده را با آب لیمو و دو قاشق آب روی حرارت متوسط میذاریم و مراب هم می زنیم تا خوب مخلوط شن.

 وقتی دیدیم از مخلوط بخار بلند شد, از روی حرارت برش میداریم و پسته و یه قاشق عسل رو بهش اضافه می کنیم.

حالا سراغ خمیر میریم.آرد و کره و شکر رو توی پروسسر میریزیم و خوب مخلوط می کنیم تا ظاهرش مثل خورده نون بشه.

بعد کمی آب سرد اضافه می کنیم و باز مخلوط می کنیم تا خمیر درست شه. خمیر مون در حین لطیف بودن نباید چسبناک باشه.

حالا خمیر رو دو قسمت می کنیم و روی یه سطحی که خوب آرد پاشی کردیم با وردنه آروم  به شکل مستطیل بازش می کنیم و با چاقو اضافاتش رو مبریم و دور خمیر رو صاف  می کنیم.  بهتره که زیر خمیر کاغذ روغنی باندازیم که راحت بشه بعد حرکتش داد و یه وقت پاره نشه.

 بعد خمیر اول رو آروم با همون کاغذ روغنی داخل سینی فر میذاریم و روش  مخلوط خرما و پسته رو میریزم و با پشت قاشق صاف می کنیم. یه سانت هم از اطراف جا میذاریم.

حالا با احتیاط زیر کاغذ تکه دوم خمیر رو می گیریم و روی خمیر اولی برش می گردونیم و حسابی اطرافش رو فشار میدیم تا خوب محکم بشه. بعد آروم با یه چاقوی دندونه دار وتیز مثل چاقوی نون بری یا استیک بری,به فاصله های مساوی روش رو برش میزنیم  و با قلمو کمی شیر روش می مالیم تا تو فر طلایی شه.

و بعد هم به مدت 25 دقیقه یا کمی بیشتری تو فری که از قبل با حرارت 200 درجه گرم کردیم, قرارش میدیم تا خوب روش طلایی شه.بعد از در آوردن از تو فر در صورت تمایل با قلمو روش کمی عسل می مالیم تا براق بشه. و بعد هم با چاقو برش می زنیم!

 این اسلایس به خاطر داشتن خمیر بیسکوییتی مانند, خیلی ترد و خوشمزه هستن! امیدوارم از طعمش خوشش لذت ببرین!

نوش جان!


 
 
قیمه لا پلو: طعم خوش کودکی
نویسنده : Shab Boo - ساعت ٦:۱۳ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٢/۳/۱٥
 

هر کسی شاید با خوردن یه خوراکی یا غذایی خاطرات کودکی براش زنده شه! یکی با شیرینی و شکلات, یکی با آش رشته و یکی هم مثل من با قیمه لاپلو ! اینه که این پست رو فقط به خاطر دل خودم می نویسم چون مطمئنا همه دستورش رو خوب بلدن!

خوشحالم میشم از این فرصت استفاده کنم و از دوستان عزیزم دعوت کنم که هرکدوم بگن با خوردن چه غذا یا خوراکی همیشه یاد بچگی شون می افتن!

 

مواد لازم:

گوشت چرخ کرده.......................... 200-300 گرم

لپه........................................... نصف پیمانه پلوپز

پیاز.........................................................یک عدد

رب گوجه فرنگی.................. دو قاشق غذا خوری

برنج.......................................... یک الی دو پیمانه

زعفران دم کرده.............................. به مقدار لازم

نمک, فلفل, زردچوبه, روغن............. به مقدار لازم

پودر هل . و پودر داچین............................... کمی 

گلاب..................................... دو قاشق غذاخوری

روش تهیه:

قبل از هر کاری لپه رو با مقداری آب و کمی نمک می ذاریم که بپزه. و برنج رو هم آبکش می کنیم و کنار میذاریم. نو این فاصله که لپه آماده شه, اول پیازداغ درست میکنیم و بعد کمی زردچوبه می زنیم و گوشت رو بهش اضافه می کنیم.


بعد از این که گوشت کمی تفت خورد, نمک، فلفل و کمی دارچین روش می پاچیم و بعد رب گوجه رو اضافه می کنیم و کمی تفت می دیم.( من اینجا برنج ایرانی در اختیار ندارم بهمین دلیل از گوجه یا آب گوجه استفاده نمی کنم چون پلو خیلی سریع وا میره !!!)


بعد از این که لپه  آماده شد, لپه رو اضافه می کنیم و یه ذره آب جوش داخل ظرف می ریزیم تا یکی دو قل مواد با هم بزن. بعد زیرش رو خاموش می کنیم.


حالا تو ظرف مون لایه لایه برنج می ریزیم و روش هم از مواد مون و روی هر لایه هم حسابی پودر هل می پاچیم و کمی زغفرون دم کرده می دیم. لایه ها که تموم شد, گلاب رو روی همه پلو می ریزم و پلو رو دم میذاریم.

 بعد هم با هر چی دوست داشتیم نوش جان می کنیم!!!



 
 
← صفحه بعد صفحه قبل →