دلیس...

یعنی خوشمزه و لذیذ!

میوه خشک
نویسنده : Shab Boo - ساعت ٦:٥٩ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٢/٩/۱۸
 

 

در بین انواع تنقلاتی که بین ما ایرانی ها رایجه, میوه خشک یکی از سلامت ترین اونهاست. میوه خشک رو میشه تو خونه و بر حسب سلیقه به راحتی تهیه کرد. با نزدیک شدن شب چله تصمیم گرفتم روش خودم برای خشک کردن میوه براتون بگم. امیدوارم تا  شب یلدا فرصت تهیه اش رو داشته باشین تا بتونین تو این امشب کنار عزیزان تون نوش جان کنین !

مواد لازم:

- میوه بر حسب سلیقه 

نکات مهم :

-میوه انتخابی باید سفت باشه تا  خوب برش بخوره.

- قطر برش این اجازه رو میده که با این روش چیپس میوه درست کنیم یا صرفا میوه خشک یا حتی برگه درست کنیم. من از اون جاییکه علاقه زیادی به چیپس میوه دارم همه میوه ها رو خیلی نازک برش می زنم.

- از بین میوه هایی که تا حالا امتحان کردم, چیپس سیب بهترین و خوشمزه ترین چیپس بوده!!! یعنی بی نهایت خوشمزه ست!

-زمان خشک شدن میوه ها بستگی به فطر برش داره.

- تا حد امکان باید موقع خشک کردن میوه دور از نور نگه داشته بشه تا رنگش تیره نشه.

- میوه ها رو بهتره جدا جدا خشک کرد چون زمان خشک شدنشون باهم فرق می کنه.

-برای براق شدن میوه ها و شیرین کردنشون میشه قبل از خشک کردن اونها رو داخل شربت زد که در حقیقت روشی که برای براق کردن میوه  خشک هایی که از بیرون می خریم, استفاده میشه.

 

-برای پیش گیری از سیاه شدن بعضی از میوه ها مثل سیب میشه با قلمو کمی آب لیمو ترش تازه روشون مالید.

روش کار:

میوه ها رو میشوریم و خشک می کنیم و بعد خیلی نازک و در صورت امکان با رنده ورقه ورقه شون می کنیم. هر چه یک دست تر باشن نتیجه کار بهتر  می شه.

 

حالا روی سینی فر کاغذ روغنی می اندازیم و خیلی مرتب میوه ها رو روش می چینیم. در صورت تمایل تو این مرحله میشه روی بعضی میوه ها مثل سیب کمی آب لیموی تازه با قلمو کشید. بعد داخل فر با درجه حرارت 80/90 درجه سانتیگراد  طبقه پایین می ذاریم.

 

با توجه به نوع میوه و قطر برش زمان خشک شدن میوه ها متفاوته  ولی به صورت میانگین میشه زمانی حدود 2/3ساعت براش در نظر گرفت.

چیزی که مهمه اینه که باید مرتب میوه ها رو مثلا هر نیم ساعت یک بار چک کرد و هر از گاهی پشت و روشون کرد.

برای دفعه اول خیلی مهمه که قلق فر دست آدم بیاد. پیشنهاد من اینه که  سری اول رو آزمایشی بذارین . درضمن اگه فرتون پنکه داره حتما پنکه فر رو هم روشن کنین.

نوش جااااااان

 

 


 
 
بادمجان پلو با مرغ
نویسنده : Shab Boo - ساعت ۸:۳۳ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٢/٩/۱
 

دوستان خوبم سلام,

بعد از یه غیبت طولانی, بلاخره تونستم به اینجا سری بزنم. از همه دوستانی که احوالپرسی کرده بودن و یا با کامنت های محبت آمیزشون من رو شرمنده کرده بودن یه دنیا ممنونم  و شرمنده ام  که این مدت دوستان سر می زدن و بی خبر مونده بودن و من هم نتونستم به هیچ کدوم از دوستان سر بزنم.

راستش دوستان متاسفانه به صورت ناگهانی یکی از عزیزانم رو از دست دادم. تا مدتی اصلا روحیه مناسبی نداشتم و بهمین دلیل اصلا نتونستم به وبلاگم سر بزنم و پاسخ گوی شما دوستان باشم. آرزو می کنم همیشه برای همه شادی و سلامتی باشه و دل هیچ کدومتون رنگ غم و غصه رو نبینه.

این عکس رو توی آرشیوم پیدا کردم و از اون جاییکه مدت زیادی بود چیزی با بادمجون نذاشته بودم فکر کردم شاید ایده خوبی باشه.

دوستان تو خونه  ما اصولا از انواع پلو مخلوط استقبال زیادی میشه و می تونم بگم تقریبا با همه جور سبزیجات و صیفی جات من پلو مخلوط درست می کنم. اگه از طرف داران بادمجان باشین, احتمالا دیدین که ترکیب مزه اش با مرغ خیلی خوشمزه ست. تنها مشکل استفاده از بادمجون چرب بودن اون به خاطر سرخ شدنه! بهمین خاطر من همیشه بادمجون هام رو داخل فر سرخ می کنم که خیلی روغن کمی مصرف می کنه. با من همراه باشین تا روشم رو براتون بگم.

مواد لازم:

سینه مرغ......................................... یک عدد

بادمجان خیلی درشت.........................یک عدد

فلفل دلمه ای رنگی.................یک عدد کوچک

پیاز....................................................یک عدد 

سیر.................................................چند حبه

رب گوجه فرنگی...................یک قاشق سر پر

زعفران دم کرده..........................به مقدار لازم

برنج آبکش کرده.........................به مقدار لازم

گوجه خشک( اختیاری)...............به مقدار لازم

نمک, فلفل, زردچوبه و روغن........به مقدار لازم

طرز تهیه:

اول بادمجون رو خورد می کنیم. من معمولا با پوست خوردشون می کنم چون بافتش رو خوب حفظ می کنه و داخل غذا از ریخت نمی افته. بعد داخل سینی فر کاغذ روغنی می اندازیم . کمی روغن می ریزم و بادمجون ها رو داخل سینی می ریزیم و روش نمک و فلفل می پاچیم. اینقدری که همه جای بادمجون ها به روغن آغشته بشه, روغن کافیه و لازم نیست که داخل روغن بادمجون ها غلت بزنه. حالا سینی فر رو داخل فری که از قبل گریلش رو روشن کردیم و خوب داغ شده, تقریبا زیر گریل می ذاریم. با این کار هم بادمجون ها کباب و هم سرخ میشن. فقط باید بالا سرش بایستیم چون خیلی سریع می شوزه. اگه بادمجون هاتون رو حلقه کردین, وسطای کار یه دور در بیارین و پشت و روشون کنین. بعد از این که بادمجون ها کمی سرخ شدن, اونها رو کنار میذاریم و سراغ بقیه مواد می ریم.

 پیاز رو خورد می کنیم و تو روغن کمی تفت می دیم. کمی که تفت خورد سیر خورده شده یا له شده رو اضافه می کنیم و کمی زردچوبه می پاچیم و باز تفت میدیم.

 حالا سینه مرغ رو که مکعب مکعب خورد کردیم اضافه می کنیم و کمی تفت میدیم و روش نمک و فلفل می پاچیم. بعد از این که مرغ کمی تفت خورد فلفل دلمه ای رو اضافه می کنیم و کمی بعد هم, رب رو اضافه می کنیم و همین طور تفت میدیم تا احساس کنیم مواد از خامی در اومدن.

حالا که تفت دادن مون تموم شده, بادمجون ها و در صورت تمایل گوجه خشک رو اضافه می کنیم. یه دور تو تابه می چرخونیم تا با مواد مخلوط شن و بعد زیر تابه رو خاموش می کنیم. دوستان من همیشه از برای زیبایی ظاهری غذا, از فلفل دلمه ای قرمز استفاده می کردم, این بار تو خونه فقظ فلفل زرد داشتم, بهمین خاطر مقداری گوجه خشک اضافه کردم که از لحاظ رنگی متنوع باشه. 

درباره گوجه خشک این توضیح رو بدم که یکی از اجزای غذاهای ایتالیاییه! من همیشه تو فصلی که گوجه زیاد هست, خودم میگیرم و تو فر خشک می کنم و بعد هم تو روغن زیتون نگه داریش می کنم. البته آماده اش هم هست ولی چون خیلی نمک داره من دوست ندارم. درضمن رنگش هم خیلی تیره تر از خونگیشه. از گوجه خشک می تونین لای ساندویچ ها و داخل سالاد ها هم استفاده کنین. اگه دوستان علاقه مند بودن, یه پست جدا درباره اش میذارم. 

 خب, بعد از این که مواد آماده شد, لایه لایه با برنج آبکش شده مخلوطش می کنیم و رو هر لایه هم کمی زعفران دم کرده می دیم و پلو رو مثل همه پلو ها دم میذاریم تا خوب دم بکشه!و بعد هم نوش جان می کنیم !!!