دلیس...

یعنی خوشمزه و لذیذ!

قیمه لا پلو: طعم خوش کودکی
نویسنده : Shab Boo - ساعت ٦:۱۳ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٢/۳/۱٥
 

هر کسی شاید با خوردن یه خوراکی یا غذایی خاطرات کودکی براش زنده شه! یکی با شیرینی و شکلات, یکی با آش رشته و یکی هم مثل من با قیمه لاپلو ! اینه که این پست رو فقط به خاطر دل خودم می نویسم چون مطمئنا همه دستورش رو خوب بلدن!

خوشحالم میشم از این فرصت استفاده کنم و از دوستان عزیزم دعوت کنم که هرکدوم بگن با خوردن چه غذا یا خوراکی همیشه یاد بچگی شون می افتن!

 

مواد لازم:

گوشت چرخ کرده.......................... 200-300 گرم

لپه........................................... نصف پیمانه پلوپز

پیاز.........................................................یک عدد

رب گوجه فرنگی.................. دو قاشق غذا خوری

برنج.......................................... یک الی دو پیمانه

زعفران دم کرده.............................. به مقدار لازم

نمک, فلفل, زردچوبه, روغن............. به مقدار لازم

پودر هل . و پودر داچین............................... کمی 

گلاب..................................... دو قاشق غذاخوری

روش تهیه:

قبل از هر کاری لپه رو با مقداری آب و کمی نمک می ذاریم که بپزه. و برنج رو هم آبکش می کنیم و کنار میذاریم. نو این فاصله که لپه آماده شه, اول پیازداغ درست میکنیم و بعد کمی زردچوبه می زنیم و گوشت رو بهش اضافه می کنیم.


بعد از این که گوشت کمی تفت خورد, نمک، فلفل و کمی دارچین روش می پاچیم و بعد رب گوجه رو اضافه می کنیم و کمی تفت می دیم.( من اینجا برنج ایرانی در اختیار ندارم بهمین دلیل از گوجه یا آب گوجه استفاده نمی کنم چون پلو خیلی سریع وا میره !!!)


بعد از این که لپه  آماده شد, لپه رو اضافه می کنیم و یه ذره آب جوش داخل ظرف می ریزیم تا یکی دو قل مواد با هم بزن. بعد زیرش رو خاموش می کنیم.


حالا تو ظرف مون لایه لایه برنج می ریزیم و روش هم از مواد مون و روی هر لایه هم حسابی پودر هل می پاچیم و کمی زغفرون دم کرده می دیم. لایه ها که تموم شد, گلاب رو روی همه پلو می ریزم و پلو رو دم میذاریم.

 بعد هم با هر چی دوست داشتیم نوش جان می کنیم!!!



 
 
بروشت سبزیجات
نویسنده : Shab Boo - ساعت ۱:٢٦ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٢/۳/۱
 

بروش (broche) در زبان فرانسه به معنی سیخ و بروشت (brochette) با پسوند تصغیری  به معنی سیخ کوچک هست. بروشت ها بر حسب محتویاتشون نام گذاری میشن و به همین دلیل هم تنوع زیادی دارن. یکی از انواع بروشت که تهیه اش خیلی خیلی آسونه, بروشت سبزیجاته که می تونه  در کنار انواع غذاهای گوشتی  مثل استیک و شنیتسل یا انواع کباب ها سرو بشه و زیبایی خاصی به میز غذا بده! بروشت ها رو میشه روی منقل کباب کرد یا اگه منقل در اختیار نداریم , روی گاز درستشون کرد! با من همراه باشین تا روش خودم رو  برای درست کردنشون روی گاز بگم:

مواد لازم:

سبزیجات مورد علاقه  که قابلیت سریع کباب شدن رو دارن مثل:

فلفل دلمه ای رنگی

کدو سبز

قارچ

نمک, فلفل, روغن زیتون به مقدار لازم

طرزتهیه:

اول سبزیجات دلخواهمون رو به اندازه های متناسب برش می زنیم.

بعد اونها رو به شکل دلخواه مون به سیخ می زنیم. حالا داخل تابه  مناسبی کمی روغن زیتون می ریزیم و سیخ ها رو مرتب داخلش می چینیم و روش نمک و فلفل یا ادویه دلخواه مون رو می پاچیم.

تابه رو روی حرارت ملایم می ذاریم و درش رو هم می بندیم تا سبزیجات هم پخته و هم کمی سرخ بشن و حالت کبابی بخ هودشون بگیرن. هر از چند دقیقه ای زیر و رو شون می کنیم تا همه طرفش پخته بشن. حدودا یک ربع یا کمی بیشتر و کمتر زمان می بره تا آماده بشن.