دلیس...

یعنی خوشمزه و لذیذ!

نان کشمشی
نویسنده : Shab Boo - ساعت ۱٢:۳٩ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٢/۱/٢۸
 

برای صبحانه یا عصرانه همیشه چیزهای متنوع و خوشمزه ای وجود داره! به نظر من یکی از اون خوردنی های خوشمزه می تونه یه جور نان باشه که در کنار و چای یا قهوه حسابی حال و روحیه آدم رو با طعم و عطر خوشش عوض کنه!یکی از نان های خوشمزه ای که فوق العاده خوردنش کنار و چای و قهوه مزه میده, به عقیده من نان کشمشیه! اونم با عطر دارچین!!!  این نان تا حدود 5-4 روز در ظرف در بسته و در دمای معمولی خوب می مونه! در ضمن  قابلیت دوباره گرم شدن رو هم داره! پس با من همراه باشین!

مواد لازم:

آرد......................................................................350 گرم

نمک...................................یک چهارم قاشق چایی خوری

شکر.....................................................................70 گرم

کره نرم شده.........................................................50 گرم

شیر............................................................150 میلی لیتر

خمیر مایه............................. حدود 20 گرم یا 8 گرم خشک

کشمش.............................................. دو قاشق غذاخوری

شکر, دارچین, کره برای رومال...................... به مقدار لازم

طرز تهیه:

اول همه مواد خشک شامل آرد, نمک, شکر و کره( به جز کشمش) رو داخل ظرف مناسبی می ریزیم.

بعد شیر رو  گرم می کنیم. اگه از خمیر مایه تازه استفاده می کنیم, اون رو داخل شیر حل می کنیم. اگه از خمیر مایه خشک, اون رو هم به مواد خشک بالا اضافه می کنیم. بعد شیر رو روی مواد می ریزیم. 

حالا سر های خمیر زن دستگاه رو وصل می کنیم و آروم شروع به ورز دادن خمیرمون می کنیم. 

بعد از این که خمیر خوب ورزد خورد و یک دست شد, کشمش ها رو اضافه می کنیم و کمی ورز میدیم تا یکدست شه. 

حالا روی خمیر رو می کشیم و در جای مناسبی و در دمای محیط می ذاریم تا یک ساعت استراحت کنه. 

بعد از استراحت کمی خمیر پف می کنه ولی مثل خمیرهای دیگه حجمش دو برابر نمیشه. حالا خمیر رو به قسمت های مساوی تقسیم می کنیم.  مال من هر بار 9 تا قسمت شد.

بعد آروم هر قسمت رو با کف دست ورز میدیم و به شکل لوله درش میاریم. و بعد مثل موقعی که می خوام چیزی رو گره بزنیم, فرمش میدیم.

حالا کمی کره رو آب می کنیم. در صورت تمایل می تونیم یک قاشق شیر هم داخلش بریزیم. بعد با بری روی هر کدوم از نان ها می کشیم تا خوب  همه جاش به کره آغشته شه. بعد داخل ظرفی چند قاشق غذاخوذی شکر و حدودا دو سه قاشق چای خوری دارچین می ریزیم و با هم مخلوط می کنیم. حالا خمیر رو به داخل ظرف می اندازیم و روش رو به شکر و دارچین آغشته می کنیم.

 و بعد داخل سینی فر که توش کاغذ رو غنی پهن کردیم قرار میدیم و همون طور که فر سرده داخل فر می ذاریم و بعد فر رو روشن می کنیم و روی درجه 180 قرار میدیم. این کار کمک می کنه خمیر  باز کمی قبل از پخته شدن استراحت کنه و کمی پف کنه و هم این که تدریجا گرم شه.

بعد از این که فر گرم شده حدودا 20 دقیقه یا  کمی بیشتر تا وقتی خمیر ها طلایی شن زمان لازمه!

اینم از بافتش: 

 


 
 
سوپ هویج با گشنیز
نویسنده : Shab Boo - ساعت ٧:٢۸ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٢/۱/۱۳
 

 

با اومدن بهار و دیدن زیبایی و سر سبزیش گاهی میل آدم به استفاده از سبزیجات تازه و پر طراوت بیشتر میشه! و چی بهتر از یه سوپ ساده و خوشمزه با سیزیجات که خیلی سریع و راحت درست بشه! پس با من همراه باشین!

مواد لازم:

هویج............................................... نیم کیلو

سیب زمینی.....................................200 گرم

پیاز...........................................یک عدد کوچک

آب گوجه فرنگی...............بین نصف تا یک لیوان

پودر تخم گشنیز.............یک قاشق چای خوری

گشنیز تازه....................................یک مشت پر

عصاره سبزیجات...................................یک عدد

آب لیموی تازه............................ دو سه قاشق

آب................................................ حدود3 لیوان

خامه با کره..................... کمی در صورت تمایل

روغن زیتون............................... دو-سه قاشق

نمک و فلفل.................................به مقدار لازم

طرز تهیه:

پیاز رو خورد می کنیم و تو روغن زیتون کمی تفت میدیم تا سبک شه.

بعد تخم گشنیز رو اضافه می کنیم و یه تفت سریع میدیم تا عطرش بلند شه و بعد هویج و سیب زمینی خورد شده رو می ریزیم و کمی تفت میدیم.

بعد کمی آب , آب گوجه فرنگی و عصاره سبزیجات رو اضافه می کنیم

و اجازه میدیم یه نیم ساعت, چهل دقیقه ای خوب مواد بپزن.

بعد از پخت مواد رو از روی گاز بر می داریم و با گوشکوب برقی یا هر وسیله دیگه ای که داریم خوب میکس اش می کنیم.

بعد از میکس کردن مواد آب لیموی تازه رو به اون اضافه می کنیم و همین طور در صورت تمایل کمی خامه یا کمی کره. و بعد سوپ رو می چشیم و اگه نمک و فلفل اش یا ترشی اش به ذائقه مون کم بود, باز کمی اضافه می کنیم و به اصطلاح مزه اش رو تنظیم می کنیم.

موقع سرو گشنیز های خورد شده رو روش می ریزیم و بعد نوش جان اش  می کنیم.