دلیس...

یعنی خوشمزه و لذیذ!

انار پلو
نویسنده : Shab Boo - ساعت ٩:٠٧ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/٩/٢٧
 

شب یلدا به نطر من یکی از زیباترین  رسم های ما ایرانی هاست و  چی بهتر از این که این شب زیبا رو با خوردنی های متنوع و خوشمزه به یادموندنی تر کنیم! برای هر چه زیبا برگزار کردن این شب, من براتون یه انار پلوی خوشمزه آوردم که می تونه  میز شام شب یلدای شما رو رنگین  کنه! با من همراه باشین تا روش خودم رو براتون بگم!

مواد لازم:

انار دون کرده*...................................................................... حدود یک لیوان

برنج........................................................................یک و نیم الی دو پیمانه

خلال پرتقال شیرین شده **.......................................... 6-5 قاشق غذا خوری

خلال بادام و پسته........................................... از هر کدوم 2 قاشق غذا خوری

گلاب..........................................................................4-3 قاشق غذا خوری

پودر هل............................................................................ به مقدار دلخواه

زعفران دم کرده.......................................................................به مقدار لازم

روغن و نمک......................................................................... به مقدار لازم

طرز تهیه:

برنج رو که از قبل خیس کردیم داخل مقداری آب جوش می ریزم و بعد از چند دقیقه آب کش می کنیم وکنار می ذاریم.

حالا داخل یک تابه کمی روغن می ریزیم و خلال پرتقال رو کمی تفت میدیم و بعد هم بقیه خلال ها رو اضافه  می کنیم و گلاب رو هم می ریزم. بعد از یه تفت کوچیک زیرش رو خاموش می کنیم و بعد انار رو هم اضافه می کنیم و با خلال ها مخلوط می کنیم. همین که کمی مخلوط بشه کافیه.

کمی از مخلوط برای تزیین روی پلو کنار می ذاریم و بعد داخل یه ظرف مناسب ته دیگه مورد نظر رو می ذاریم و بعد یه لایه برنج و یه لایه از مخلوطمون می ریزم و هر سری هم کمی پودر هل روی برنج می پاچیم  و  کمی زعفران دم کرده هم روی برنج می ریزم. 

بعد پلوی خوشمزه مون رو دم می ذاریم. بعد از این که دم کشید با مرغ یا گوشت سروش می کنیم که البته من با هر دوش تست کردم و در هر دو حالت خوشمزه بود!

 نوش جون همگی

راستی دوستان پیشاپیش یلداتون مبارک! امیدوارم شب خوشی رو کنار عزیزانتون بگذرونین!

__________________________________________________________________

* انار بعد از دم کشیدن پلو کمی کم رنگ میشه ولی چون پلو زعفرانی هست و پر از خلال کم رنگی اون زیاد محسوس نیست. در هر حال این مقدار انار برای داخل پلو و همین طور تزیین روش کافیه ولی اگه دوست داشتین می تونین بنا به سلیقه تون زیاد یا کمش بکنین

** اگه دوست ندارین که غذا زیاد شیرین بشه, علاوه بر استفاده از انار ترش می تونین به جای این مقدار خلال پرتقال شیرین شده از نیمی از اون بهمراه کمی هویج استفاده کنین. در پست شیرین پلو قبلا توضیح دادم. 

 


 
 
فلافل برگر
نویسنده : Shab Boo - ساعت ٩:۱٥ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/٩/٢۱
 

اگرچه که فلافل یه غذای لبنانیه, ولی خیلی جا ها طرف داره! شیوه سنتی فلافل رو تقریبا همه بلدن و انصافا هم خیلی خوشمزه ست! فقط مشکلی که من باهاش دارم اینه که باید تو  روغن زیاد سرخ شه! اما این مدلی که من امروز می خوام ازش اینجا صحبت کنم, یعنی فلافل برگر که در حقیقت فلافل تخت شده و گرد شده به شکل برگر هست, در روغن کمتری سرخ میشه و تقریبا  مثل زمانی که می خوایم کتلت یا کوکو درست کنیم روغن لازم داره! این رو هم بگم که فلافل به دلیل داشتن نخود حاوی پروتئین قابل توجه ایه و برای رژیم های گیاه خواری هم خیلی مناسبه!

مواد لازم:

نخود پخته.................................................................... حدود 400 گرم

آرد سفید..................................................... 2 قاشق غذا خوری سر پر

پیاز متوسط........................................................................... یک عدد

سیر.................................................................................... 6-5 حبه

زیره .................................................................. دو  قاشق چای خوری

فلفل قرمز *........................................................... 3-2 قاشق چای خوری

تخم گشنیز........................................................... 4 قاشق چای خوری

آب لیمو ترش تازه................................................... دو قاشق غذا خوری

نمک و روغن.................................................................. به مقدار لازم

 

طرز تهیه:

نخود رو از شب قبل خیس می کنیم . روز بعد با مقداری آب می پزیم. یا این که می تونیم از کنسرو نخود استفاده کنیم. در هر حال نخود پخته رو داخل آبکش می ریزیم تا آبش گرفته شه و  با دستمال آشپز خونه خوب خشکش می کنیم. بعد به همراه بقیه مواد داخل مخلوط کن می ریزیم تا خوب همه مواد با هم مخلوط بشن. 

من  مواد خیلی له نمی کنم که هم فلافل هامون خوش رنگ و رو بشن و هم این که مواد موقع خوردن زیر دندون بیاد!!!

بعد کمی روغن رو داخل تابه گرم می کنیم و هر بار کمی از مواد را تو دست فرم می دیم و مثل برگر گردش می کنیم وبا  حرارت ملایم هر دو طرفش رو سرخ می کنیم و با هر چی که دوست داشتیم سروش می کنیم!!!

نوش جان!!!

________________________________________________________________

* دوستان من از فلفل قرمز دانه درشت استفاده کردم که هم رنگ قشنگش در فلافل معلوم میشه و هم طعم خوبی داره. شما از هر چی که دوست دارین استفاده کنین! فقط خوشمزه ای این فلافل به اینه کمی تند باشه! 

 

 

 


 
 
بریانی سبزیجات
نویسنده : Shab Boo - ساعت ۱٢:٢٧ ‎ق.ظ روز ۱۳٩۱/٩/۱٠
 

اسم بریانی که میاد شاید  یاد مرغ بریون بیافتیم یا حتی یاد بریونی که غذای شهر اصفهانه.  ولی در سطح بین المللی بریانی در حقیقت یه غذای هندیه که با برنج و ادویه فراوان و همین طور گوشت؛ مرغ, ماهی یا سبزیجات تفت داده شده درست میشه و نام بریانی هم که از ریشه فارسی اون یعنی بریان کردن و سرخ کردن  گرفته شده, به همین دلیل هست. در بین بریانی ها, بریانی سبزیجات یکی از محبوترین غذاهای منه! اولا چون خیلی معطر و خوشمزه ست و بعد هم به خاطر حجم بالای سبزیجات و مقدار استفاده برنج کمتر میشه و به همین خاطر خیلی مناسب مواقعیه که دوست داریم پلوی کمتری در برنامه غذایی مون داشته باشیم.

مواد لازم*:

برای پلو:

برنج باسماتی ...................................... یک و نیم پیمانه

چوب دارچین....................................................دو عدد

هل............................................................... چند دانه

برگ بو....................................................... یکی, دو عدد

زرد چوبه.................................................. به مقدار لازم

 سبزیجات **:

گل کلم درشت خورد شده.................................................. یک و نیم لیوان

لوبیا سبز درشت خورد شده........................................................ یک لیوان

هویج درشت خورد شده..............................................................یک لیوان

فلفل دلمه ای رنگی درشت خورد شده..........................................یک عدد

نخود فرنگی............................................................................... یک لیوان

پیاز خورد شده..............................................................................یک عدد

سیر خورد شده...........................................................................4-3 حبه

زنجفیل تازه رنده شده................................................. دو فاشق غذا خوری

ادویه جات***:

زردچوبه................................................................. یک قاشق چای خوری

پودر کاری................................................................. دو قاشق چای خوری

زیره........................................................................ یک قاشق چای خوری

پودر تخم گشنیز................................................... ...یک قاشق چای خوری

گرام ماسالا............................................................. یک قاشق چای خوری

فلفل قرمز(در صورت تمایل)..................................... یک قاشق چای خوری

پودر میخک............................................................... یک قاشق چای خوری

ما بقی مواد:

ماست................................................................یک سوم الی نصف لیوان

آب گوجه فرنگی............................................................... یک سوم لیوان

پنیر (مثل پنیر فتا)............................................................. حدودا 50 گرم

کشمش.................................................................یک قاشق غذا خوری

بادام هندی............................................................. یک قاشق غذا خوری

زعفران............................................................................. به مقدار لازم

نمک و روغن ****........................................................... به مقدار لازم

 

طرز تهیه:

اول از همه برنج رو  از قبل خیس می کنیم و  بعد از این که مقداری آب رو جوش آوردیم , ابتدا داخش کمی نمک و کمی زرد چوبه می زنیم و بعد برگ بو, چوب دارچین, و دانه های هل را داخلش می ریزیم . بعد برنج رو اضافه می کنیم. بعد از چند دقیقه, برنج رو کمی دون آبکش می کنیم و چوب دارچین, برگ بو و داهنه های هل رو هم از داخلش در میاریم و برنج رو کنار میذاریم.

حالا می ریم سراغ سبزیجات. اول کمی روغن رو داغ می کنیم و بعد پیاز رو داخلش می ریزیم و کمی تفت میدیم. بعد از  چند دقیقه , سیر رو اضافه می کنیم و باز کمی تفت میدیم و بعد زنجفیل رو می ریزیم و کمی تفت میدیم. حالا یه کنار تابه و داخل روغن ادویه جات رو کم کم می ریزیم و تفت میدیم تا عطرشون بلند شه و بعد از این که ادویه هامون تفت خورد کم کم با ما بقی مواد داخل تابه مخلوطشون می کنیم.

حالا نوبت سبزیجات هست. از سفت ترین شروع می کنیم که هویج هست و کمی تفت می دیم و باز سبزی بعدی رو اضافه می کنیم تا به نرم ترین که نخود فرنگی هست برسیم.

حالا ماست رو کمی با قاشق می زنیم تا خوب یک دست بشه و بعد به سبزیجات اضافه می کنیم و پنیر رو هم می ریزیم. در ظرف رو میذاریم تا یه چند دقیقه ای سبزیجات با ماست بپزند. اضافه کردن پنیر علاوه بر کمک به پخت سبزیجات, اون ها رو مزه دار هم می کنه. 

بعد از چند دقیقه به سبزیجات مون سر می زنیم. هم می زنیم و آب گوجه فرنگی رو اضافه می کنیم و باز در ظرف رو میذاریم تا سبزیجات بپزن.

بعد از چند دقیقه دوباره سر می زنیم. اگر سبزیجات پخته بودن در ظرف رو بر میداریم و اجازه می دیم که آب اضافی شون کشیده شه در حینی که مواظبیم زیادی نپزن و نرم نشن. . بعد زیرش رو خاموش می کنیم.

حالا ظرف مناسبی رو بر میداریم و یه لایه برنج می ریزم و یه لایه سبزیجات تا مواد مون تموم شه. هر لایه هم روی برنج زعفران دم کرده می دیم تا برنج حسابی خوش رنگ بشه.

 

 

و بعد روی حرارت ملایم بریانی رو دم می کنیم . صبر می کنیم تا خوب دم بکشه و غذای خوشمزه مون آماده شه.تو این فاصله کشمش و بادام زمینی رو یکمی تفت میدیم تا براق شن و بعد از دم کشیدن بریانی, موقع سرو روی اون  بادام زمینی و کشمش می ریزیم و با چند برگ گشنیز تزیین می کنیم!

نوش جان!!!!!

_________________________________________________________

* من این غذا رو با موادی که در اختیار دارم درست می کنم ولی خود هندی ها مواد خاص تری دارن. مثلا از برگ کاری به جای پودر کاری استفاده می کنن.

** می تونین از هر سبزیجاتی که تو خونه دارین و بنا به سلیقه تون در این غذا استفاده کنین. نکته مهم اینه که این در این غذا از سبزیجات با برش درشت استفاده میشه. 

*** شاید خیلی از ادویه جات در دسترس خیلی ها نباشه. در این صورت می تونین فقط از ادویه جات اصلی مثل پودر کاری, زیره و فلفل استفاده کنین. نتیجه اش خیلی از این دور نیست.

**** هندی ها خودشون غذاهاشون رو با یه روغن معطر که تو ایرانیه چیزی مشابه روغن حیوانی یا روغن خوب هست درست می کنن. اگه دوست داشتین می تونین موقع دم کردم برنج روی اون روغن حیوانی یا کره بدین.