دلیس...

یعنی خوشمزه و لذیذ!

ترین گوشت (terrine)
نویسنده : Shab Boo - ساعت ٧:٠٦ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/۸/۳٠
 

ترین (terrine) یک واژه فرانسویه که به غذایی اطلاق میشه که در ظرف مخصوصش که اغلب مستطیل شکله درست میشه. تنوع نسبتا خوبی در ترین ها وجود داره که ترین گوشت یکی از اونهاست. غذای نسبتا راحت و بی دردسریه و همین طور طعم خوبی داره و قابلیت زیادی برای تزیین شدن داره و به همین دلیل مناسب میز مهمانی هم خیلی هست. روش تهیه  اش شاید تا حدودی مثل رولت گوشت باشه با مقداری تفاوت البته! با من همراه باشین تا روش خودم رو براتون بگم.

مواد لازم:

گوشت کم چربی ( مثل گوشت گوساله)..................................... نیم کیلو

نان سیردار*( از اینا که روی سالاد می ریزن)..............حدودا 90 تا 100 گرم

پیاز.......................................................................... یک عدد نسبتا کوچک

سیر.......................................................................................... سه حبه

هویج................................................................................. یک عدد کوچک

فلفل دلمه ای رنگی.................................................. نصف یک فلفل بزرگ

جعفری یا ساقه جعفری یا گشنیز..................................................... کمی

آویشن........................................................ یک قاشق چای خوری سر پر

فلفل قرمز............................................................ یک قاشق چای خوری

نمک و فلفل سیاه............................................................... به مقدار لازم

سس قرمز**......................................................... چند قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه:

اول از همه فر رو روشن می کنیم. درجه اش بستگی به جنس ظرف و حرارت فر  داره ولی حدودا بین 180 تا 200 درجه مناسبه.

حالا نان سیر دار و ادویه ها رو با هم مخلوط می کنیم و داخل مخلوط کن می ریزیم و کاملا پودرش میکنیم.

بعدمخلوط نان سیر دار رو  از مخلوط کن خارج می کنیم و پیاز, هویج, سیر و فلفل دلمه ای رو می ریزیم و یکی دو پالس می زنیم تا کمی خورد بشن.

حالا داخل یک کاسه بزرگ همه مواد رو به همراه گوشت مون خوب ورز میدیم. 

و بعد داخل یک قالب که از قبل کاغذ روغنی داخلش انداختیم می ریزیم . خوب با پشت قاشق روش رو صاف می کنیم و بعد روی ظرف مون فویل می کشیم و داخل فر قرار میدیم تا بپزه.

 تو این فاصله کمی سس قرمز آماده می کنیم و بعد از حدودا 10 دقیقه یک ربع که کمی گوشت پخت سر میزنیم و آروم با قلمو روی ترین می کشیم تا هم روش مزه دار و براق بشه و هم خشک نشه.

و بعد دوباره داخل فر قرار میدیم و باز دوباره چک می کنیم. وقتی که خوب گوشت پخت, از فر خارج می کنیم و باز کمی از سس رو روش می مالیم و بعد داخل ظرف مورد نظرمون قرار می دیم و با کمی پوره سیب زمینی سرو می کنیم.

 

امیدوارم از طعم خوشش لذت ببرین!

_____________________________________________

* من از این نان های سیر دار که مخصوص روی سالاد هست استفاده کردم و باید بگم نتیجه اش خیلی بهتر از نان سوخاری یا نان تست بود! در زیر عکسشون رو می بینین:

** برای سس قرمز من سه قاشق کچاپ, کمی سس ورچستر و کمی سس تاباسکو رو با هم مخلوط کردم. اگه  اون دوتا آخری در دسترس تون نیست, کمی کچاپ رو با کمی فلفل یا ادویه مورد علاقه تون مثل زیره یا هر چی که دوست دارین مخلوط کنین و روی ترین بمالین.

 

 


 
 
خورشت کاری با مرغ
نویسنده : Shab Boo - ساعت ۱٠:۳۸ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/۸/۱٩
 

اسم غذاهای هندی که میاد, اول از همه یاد تندی شون میافتیم ولی اکثر مواقع میشه با تنظیم ادویه ها, تندی غذا رو طبق ذائقه مون تنظیم کنیم. یکی از  غذا های هندی خوشمزه و خیلی آسون, خورشت کاری با مرغ هست. پس اگه اهل عذاهای ادویه دار هستین, با من همراه باشین تا روش خودم رو براتون  برای درست کردن این غذای خوشمزه, ساده و در عین حال متفاوت  بگم.

 

مواد لازم*:

سینه مرغ خورد شده................................................................... نیم کیلو

پیاز................................................................................. یک عد نسبتا بزرگ

پودر کاری غیر تند......................3 تا قاشق چای خوری معمولی یا 2 تا سر پر 

پودر تخم گشنیز......................................................... یک قاشق چای خوری

فلفل قرمز..................................................... یک قاشق چای خوری یا کمتر

سیر............................................................................................ 3-2 حبه

سس سفید**............................ نصف لیوان الی یک لیوان بر حسب سلیقه

نمک, فلفل, روغن ................................................................ به مقدار لازم

طرز تهیه:

پیاز رو خلال می کنیم و تو کمی روغن تفت میدیم. کمی که سبک شد, سیر رو که له کردیم اضافه می کنیم ویه تفت کوچیک میدم و بعد هم ادویه ها شامل پودر کاری, پودر تخم گشنیز و فلفل قرمز رو اضافه می کنیم و بعد از یه تفت سریع که عطرشون رو بلند می کنه, سینه مرغ رو که به قطعات کوچیک خورد کردیم, اضافه می کنیم , روش کمی نمک می پاچیم خوب تفت میدیم. بعد کمی آب, حدود یک و نیم الی دو لیوان مثلا, اضافه می کنیم. زیر شعله رو کم می کنیم و اجازه می دیم تا مرغ ها بپزن, خورشت جا بیافته

بعد از حدودا نیم ساعت , چهل دقیقه سر میزنیم, اگه خوب  آب غذا کشیده شده بود, مقداری سس سفید اضافه می کنیم , غذا رو می چشیم و مزه اش رو بالانس می کنیم و زیرش رو خاموش می کنیم.

قبل از سرو کمی گشنیز تازه روی غذا خورد می کنیم و با برنج نوش جان می کنیم!!!

__________________

* خیلی ها به این غذا رب اضافه می کنن ولی به نظر من اصالت این غذا به رنگ قشنگ خود کاری هست.بعضی ها هم قارچ یا فلفل دلمه ای می ریزن که من نمی ریزم ولی اگه کسی دوست داره می تونه این مواد رو اضافه کنه.

** در اکثر رسپی ها به این غذا خامه اضافع میشه که من اون رو باسس سفیه جایگزین کردم چون سس سفید هم غلظت خوبی به خورشت میده و هم کم کالری تر از خامه هست.

سس سفید رو هم با دستور متداولش یعنی به اذای هر 25 گرم کره, 25 گرم یا یه قاشق سر پر آرد سفید و یه لیوان یا 250 میلی لیتر شیر داغ میشه درست کرد. به این ترتیب که اول کره رو داخل ظرف می ریزم و آرد رو اضافه می کنیم و حسابی یه چند دقیقه ای هم می زنیم تا خوب مخلوط شن و مواظب هم هستیم که آردمون نسوزه. بعد شیر داغ رو اضافه می کنیم و باز خوب هم می زنیم تا کم کم سس به غلظت برسه و در آخر هم کمی نمک و فلفل اضافه می کنیم

 


 
 
سالاد روس با پنه ( penne)
نویسنده : Shab Boo - ساعت ٢:٥٤ ‎ق.ظ روز ۱۳٩۱/۸/۱۱
 

سالاد روس از اون سالاد هایی که در بین خیلی از ملل طرف دار داره! این سالاد در واقع  همون سالاد الویه خودمون میشه که به افتخار اولین کسی که درستش کرد یعنی جناب الیویه -Olivier-, در بین ایرانی ها به این  اسم شناخته میشه. برای سالاد روس دستورهای خیلی مختلفی وجود داره. این مدلی که دستورش رو می گم در واقع یه دستور مدرن از این سالاد هست که به جای سیب زمینی درش از پاستا اونم از نوع پنه استفاده میشه. میزان مواد نسبیه چون فکر می کنم کم و زیاد کردنش سلیقه ایه! این سالاد به دلیل داشتن لبو خیلی رنگ قشنگی پیدا می کنه و خیلی میز غذا رو مخصوصا موقعی که مهمونیه ,رنگی می کنه.

مواد لازم:

پاستای پنه........................................................... حدود 250 گرم

نخود فرنگی  ........................................ حدودا یک لیوان سر خالی

لبو خورد شده................................................................. یک عدد

پیازچه....................................................................... چند شاخه

سیر* ........................................................................... 3-2 حبه

خیار شور خورد شده.......................................... حدودا نصف لیوان

جعفری خورد شده..................................... 3-2 قاشق غذا خوری

ماست چکیده خامه ای *..................................... حدودا یک لیوان

روغن زیتون............................................................ به مقدار لازم

آب لیمو.................................................................. به مقدار لازم

نمک, فلفل............................................................. به مقدار لازم

 

روش تهیه:

اول از همه پاستا رو داخل آب جوش خوش نمک می ریزیم و اجازه می دیم تا بپزه. بعد آبکش می کنیم و کنار می ذاریم تا خنک شه.

تو این فاصله مواد سالاد مثل خیار شور, لبو, پیازچه و جعفری رو خورد می کنیم و داخل یک کاسه بزرگ می ریزیم ونخود فرنگی پاستا رو که خنک شده اضافه می کنیم. حالا سس رو با مخلوط کردن ماست, روغن زیتون آب لیمو, سیر له شده و نمک و فلفل درست می کنیم و با مواد مون مخلوطش می کنیم.

بعد روی ظرف رو سلفون می کشیم و داخل یخچال به مدت حداقل 5-4 ساعت می ذاریم تا خوب جا بیافته وسس حسابی به خورد مواد بره. بعد از این که از یخچال درآوردیم, سالاد رو می چشیم و اگه سس یا هر چاشنی دیگه ای لازم داشت بهش اضافه می کنیم و مزه اش رو بالانس می کنیم و  بعد هم نوش جون می کنیم!!!

*دوستان اگه ماست چکیده خامه ای نداشتین, از مخلوط ماست و سس مایونز استفاده کنین. ماست من خودش اینقد سفت بود که روی سالاد رو هم با همون تزیین کردم و اصلا مایونز استفاده نکردم.

* این سالاد چون داخلش کمی سیر و پیازچه داره, بعد از این که جا میافته تازه مزه اصلیش مشخص میشه که خیلی خوشمزه ست!!! ولی جتما وقتی داخل یخچال میزارین, روش رو سلفون بکشین!

نوش جون همگی!!!