دلیس...

یعنی خوشمزه و لذیذ!

نان بریوش (Brioche)
نویسنده : Shab Boo - ساعت ٥:٥۱ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/٧/۳٠
 

همه می دونیم که نان ها و شیرینی های فرانسوی یکی از بهترین و خوشمزه ترین ها در دنیا هستن. یکی از نان های خیلی معروفش هم نان بریوش هست که در واقع یه جور نانه که تخم مرغ و کره  داره و بافت بسیار نرم , پفکی و سبکی داره و معمولا هم دوبار باید استراحت کنه تا خوب خمیرش عمل بیاد.

به دلیل این که کمی هم شیرینه معمولا کنار قهوه و چای صرف میشه و اگه تو ایران نان ( مثلا سنگک یا بربری) و پنیر و چای یه صبحانه کلاسیک باشه, تو فرانسه هم بریوش با قهوه یه صبحانه خیلی متداول محسوب میشه. جالب اینه که تو سوئیس هم این نان بسیار طرف دار داره و معمولا اگه عصر بخواین بخرینش می بینین که دیگه تموم شده.

نان بریوش انواع مختلفی داره و همین طور شکل های مختلف. من چندین نمونه اش رو خوردم ولی یه بار یه مدلش رو توی یه نانوایی گرفتم که تا مدت ها مزه اش زیر زبونم بود ولی متاسفانه چون راهش خیلی دور بود دیگه امکان خرید مجدد برام نبود. این بود که دست به کار شدم و دستورهای مختلف رو تست کردم. تا این که مزه مورد نظرم رو پیدا کردم .روش کارم رو براتون می گم که در واقع شکل ساده شده مدل کلاسیک هست.

مواد لازم:  

آرد.................................................................... 2و یک سوم پیمانه 

خمیر مایه تازه................................................................. 30 گرم

( این نان با خمیر مایه تازه یه چیز دیگه ست  و پیشنهاد منم اینه که با خمیر مایه تازه درستش کنین چون عین نان های بیرون میشه ولی اگه خواستین از خشکش استفاده کنین( active dry yeast)فکر می کنم حدود 3 و یک چهارم قاشق چای خوری کافی باشه)

شکر................................................................... 3 قاشق غذاخوری 

نمک..................................................... یک چهارم قاشق چای خوری

شیر ولرم................................................................. یک سوم پیمانه

کره..................................................................................... 80 گرم

تخم مرغ............................................................................ دو عدد

طرز تهیه:

اول همه مواد خشک شامل آرد, شکر و نمک رو باهم مخلوط می کنیم. و اگر از خمیر مایه خشک استفاده می کنیم اون رو هم با مواد مخلوط می کنیم.

بعد کره رو که به دمای محیط رسیده بهش اضافه می کنیم. کمی مخلوط می کنیم و تخم مرغ ها رو اضافه می کنیم.

حالا نوبت اضافه کردن شیر هست که باید کمی ولرم باشه. اگه از خمیر مایه تازه استفاده می کنیم, اول اون رو آروم تو شیر حل می کنیم و بعد شیر رو به مواد اضافه می کنیم.

حالا خوب خمیر رو ورز میدیم تا مواد خوب با هم مخلوط شن و یه خمیر یک دست داشته باشیم. وقتی که خمیر از کناره های ظرف جدا شد, یعنی به اندازه کافی ورز خورده. حالا باید بزاریم خمیر مون به مدت دو ساعت یا کمی بیشتر  یعنی تا وقتی که حجمش دو برابر شه استراحت کنه. من در این جا یه ظرف دیگه رو کمی آرد پاشی کردم و خمیر رو داخل اون قرار دادم و روش رو کشیدم و یه جای نسبتا گرم گذاشتمش.

بعد از دو ساعت که خمیرمون حسابی حجم دار شد یه سطحی رو کمی آرد پاشی می کنیم و خمیر رو از داخل ظرف در میاریم و اون جا میزاریم و باز کمی ورزش میدیم. جالا ظرفی که می خوایم خمیر رو داخل اون در فر بزاریم رو کاغذ روغنی می اندازیم و کمی چربش می کنیم. بعد خمیر رو به شکل دلخواه در میاریم و داخل ظرف می ذاریم. 

در اینجا میشه خمیر رو به سه قسمت تقسیم کرد و اون رو بافت یا هر فرم دیگه ای که دوست داریم به اون بدیم. من خمیر رو به شش قسمت تقسم کردم و کنار هم تو ظرفم گذاشتم که ظاهرش  شبیه بریوش های شهر نانت میشه.

بعد دوباره روی خمیر رو می پوشونیم و یک ساعت دیگه صبر می کنیم تا دوبار حجمش دوبرابر شه. متاسفانه من در این مرحله یادم رفت از خمیرم عکس بگیرم.

بعد از این که زمان سپری شد و خمیر حجمش دو برابر شد, روی اون رو کمی تخم مرغ می مالیم. و  در صورت تمایل کمی شکر دانه درشت می پاچیم. بعد توی فری که از قبل روی 200 درجه گرم کردیم به مدت 10 دقیقه قرار میدیم. بعد از 10 دقیقه حرارت رو کم می کنیم و اون رو روی 175 درجه قرار می دیم و اجازه میدیم حدودا 25-20 دقیقه  دیگه یا تا زمانی که روی نان طلایی بشه, داخل فر بمونه.

بعد از این که از فر درآوردیم, اجازه میدیم یه چند دقیقه بمونه تا خنک شه. تو این فاصله می تونیم در صورت تمایل یه قاشق عسل رو آب کنیم و با قلمو کمی روی نان بکشیم و کمی شکر دانه درشت برای تزیین بپاچیم!

خیلی نان خوشمزه ایه! کنار چای و قهوه فوق العاده می چسبه!

امیدوارم یه بار امتجانش کنین!


 
 
کوکوی هویج
نویسنده : Shab Boo - ساعت ٤:٤٠ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/٧/٢٤
 

کوکو از اون غذاهاییه که خیلی توش تنوع وجو د داره و با خیلی از سبزیجات و مواد مختلف میشه تهیه اش کرد. یکی از کوکوهایی که من درست می کنم با هویج هست که یکمی مزه شیرین میده. پس اگه غذای شیرین دوست دارین با من همراه باشین تا روش خودم رو براتون بگم:

مواد لازم:

هویج................................................................ حدود 320-300 گرم

سیب زمینی......................................................حدود 120-100 گرم ( می گم حدود چون اندازه سیب زمنی ها متفاوته)

گردو خورد شده............................................. 3-2 قاشق غذاخوری

آرد سوخاری....................................................... حدود 80-70 گرم

تخم مرغ.............................................................................. 3 عدد

دارچین...................................................... یک قاشق مربا خوری پر

هل ساییده شده............................................ یک قاشق چای خوری

شیر......................................... یک قاشق غذاخوری , در صورت تمایل

نمک, فلفل, روغن........................................................ به مقدار لازم

 

روش تهیه:

سیب زمینی و هویج رو  می پزیم. بعد از این کمی خنک شد, رنده می کنیم و ما بقی مواد رو بهش اضافه می کنیمخوب مخلوط می کنیم.

( تو عکس بالا دارچین, نمک و تخم مرغ آخر رو هنوز اضافه نکرده بودم)

بعد روغن رو داغ می کنیم و با قاشق داخل ماهی تابه می ریزیم و  دو طرفش رو سرخمی کنیم.

این کوکو به خاطر هویج کمی شیرین مزه میشه و تنوع خوبی و دلچسبیه! مخصوصا که ترکیب دارچین و هل و گردو طعم و عطر خوبی بهش میده  که خیلی متفاوت ار کوکوهای دیگه ست!

پس اگه غذای شیرین دوست دارین, حتما امتحانش کنین!!!! راستی اگه دوست دارین گردوش رو بیشتر می تونین بریزین! موقع خوردن کوکو زیر دهن میاد و خیلی می چسبه!!!

 


 
 
توفو با سبزیجات و نودل
نویسنده : Shab Boo - ساعت ۱:٢٧ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/٧/۱٧
 

نمی دونم چقدر اهل غذای های آسیایی هستین! ولی بعضی از غذاهاشون واقعا خوشمزه ست و همه جای دنیا هم طرف دار داره! از جمله غذاهایی که با سبزیجات درست می شن! به نظرم جز سالم ترین و خوشمزه ترین غذا هاهستن! میشه سبزیجات رو با مواد مختلفی ترکیب کرد که یکی از اونها توفو یا پنیر سویاست. توفو منبع خیلی خوبی برای تامین پروتئین هست و  میشه حتی اون رو جایگزین گوشت کرد. تو خیلی از سالاد ها و غذاها هم میشه ازش استفاده کرد که یکی اش  در کنار نودل و سبزیجاته!

مواد لازم:

 

کدوی سبز  خورد شده..................................................... یک عدد درشت

هویج  پوست گرفته و خورد شده..................................................... یک عدد درشت

فلفل دلمه ای رنگی خورد شده....................................................... یک عدد

پیازچه خورد شده........................................................................ 2-3 شاخه

کلم چینی( همون که شبیه کاهو هست)............................................ در صورت تمایل, کمی

سیر........................................................................................... 5-6 حبه

زنجفیل تازه رنده شده ( همونی که شبیه سیب زمینیه)....................... دو قاشق

همین طور:

 

نودل............................................................ به مقدار لازم

سویا سس.................................................. به مقدار لازم

سس ترش و شیرین................................... به مقدار لازم

روغن زیتون...................................................... چند قاشق

و همین طور:

توفو............................................................. حدودا 200 گرم

 

طرز تهیه:

قبل از هر کاری سبزیجات رو آماده می کنیم. برحسب سلیقه تون می تونین اونها حلقه حلقه کنین و یا مورب خورد کنین و یا هر جوری که دوست دارین. فقط هر چی هماهنگ تر باشن, ظاهر غذا بهتر میشه. بعد هم چون معمولا زمان پخت طولانی ندارن, بهتر نازک باشن و جوری باشن که با یه تفت سریع از حالت خامی در بیان.

حالا مقداری آب رو جوش میاریم و نودل ها رو داخلش می ریزم.  بعد از طی شدن زمان لازم آبکشش می کنیم و کنار می زاریم. (نودلی که من استفاده کردم فقط دو دقیقه داخل آب جوش باید می موند)

حالا وک مون رو برمی داریم و داخلش یه مقداری روغن زیتون می ریزیم. و شعله رو هم نسبتا زیاد می کنیم. اگر ووک ندارین, از یه تابه ای که دورش بلند باشه و حجم بالایی از موا داخلش  جا شه, یا از یه قابلمه ای که حسابی تخته و برای تفت دادن مواد مناسبه, استفاده کنین.  متاسفانه من یادم رفت که وک ام  عکس بگیرم ولی یه عکس از نت پیدا کردم  که اگر کسی ایده ای از وک نداره, اون رو ببینه:

بعد سر های سفید پیازچه رو که خورد کردیم, اضافه می کنیم. اگه پیازچه ندارین می تونین از پیاز استفاده کنین. یکمی که تفت خورد سیر رو که با سیر له کن, له کردیم اضافه می کنیم و بعد زنجفیل تازه رنده شده می ریزیم و یکمی تفت میدیم. زنجفیل تازه عطر فوق العاده ای به این غذا میده.  حالا توفو رو که مکعب مکعب خورد کردیم اضافه می کنیم و کمی تفت میدیم. یه چند دقیقه کافیه. این رو هم بگم که خیلی ها توفو رو از قبل تو مواد می خوابونن یا به اصطلاح مارینیت می کنن. این به سلیقه شما بستگی داره ولی من هر بار که توفو رو با پیاز و سیر و زنجفیل تفت دادم مزه خوبی پیدا کرد.

بعد از این که توفو تفت خورد, سبزیجات مون رو  به ترتیب از اونی که تفت بیشتری لازم داره می ریزیم. من اول هویج رو می ریزم , کمی تفت میدم .بعد از حدودا سه دقیقه, کدو, بعد از دو دقیقه, فلفل دلمه ای و بعد از باز دو, سه دقیقه  تفت میدم و هم میزینم و  کلم چینی  و قسمت های سبز پیازچه رو هم یک دقیقه آخر می ریزم.   بعد از این که سبزیجات تفت خورد  نودل ها رو اضافه می کنیم و  با بقیه مواد مخلوط می کنیم و بعد سویا سس و سس ترش و شیرین رو از هر کدوم تقریبا یک سوم پیمانه اضافه می کنیم و بعد برحسب سلیقه از هر کدوم خواستیم می تونیم بیشتر بریزیم. یا حتی میشه کمی سرکه  اضافه کرد. این و هم بگم که سس های آسیایی زیاده  و خیلی متنوع هست. این دو سس جز رایج ترین ها هستن. شما می تونین اگر سس دیگه مثل سس چیلی یا سس سیر یا ... رو هم که دوست دارین به غذا تون اضافه کنین. 

چند نکته:

- عموما این غذا با توجه به این که نودل ها آماده ست و سبزیجات خورد شده ست و فقط باید تفت بخوره, خیلی سریع آماده میشه . علاوه بر این هم مراحلی که گفته شده, همه باید سریع انجام شه تا سبزیجات کیفیت خودشون رو حفظ کنن و نباید مثل غذاهای ایرانی تا حد ممکن پخته بشن و کمی حالت نیمه پختگی در انتها دارن

 - میزان سبزیجات رو میشه برحسب سلیقه کم و زیاد کرد. همین طور میشه از سبزیجاتی مثل لوبیا سبز, تره فرنگی و... یا حتی بادام زمینی هم در این غذا استفاده کرد. همین طور مقدار نودل سلیقه ایه! من خودم چون عاشق سبزیجاتم نودل رو کم می ریزم ولی شما می تونین بیشتر بریزن! من فکر کنم کمتر از 100 گرم ریختم.

-نودل و سبزیجات خودش به تنهایی یه غذا به شمار می ره. ولی اگه دوست داشتیم  می تونیم علاوه بر  توفو, از میگو, یا حتی فیله مرغ هم درش استفاده کنیم. حتی بعضی ها تخم مرغ رو جدا نیم روی مخلوط می کنن و روش می ریزن که اونم علی رغم این که به نظر نمیاد ولی خوشمزه می شه.

- سس سویا خودش نمک داره بهمین دلیل دیگه به غذا نمی نمی زنیم جون باید نمکش با سس سویا تنظیم شه. 

- اگه دوست داشته باشیم می تونیم چیلی هم به داخل این غذا بریزیم تا کمی تند شه.

دیگه نکته ای به ذهنم نمی رسه که جا مونده باشه! امیدوارم این غذای خوشمزه رو مثل من دوست داشته باشین!!!!!!! 


 
 
کوکی با شکلات چیپسی
نویسنده : Shab Boo - ساعت ٢:٥٩ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/٧/۱٤
 

همون طوری که می دونین, کوکی یه جور بیسکوییت آمریکاییه که انواع و اقسام داره و همه جای دنیا هم طرف دار داره. یه دفعه مهمانی  از راه دور داشتم که وقتی پیشم اومد برام انواع متنوعی از کوکی رو خریده بود! یعنی نمی دونین چقدر ذوق کردم! دیگه هی به عشق حوردن اون کوکی ها قهوه و چایی درست می کردم!!! 

من معمولا کوکی رو با روشی که براتون می گم درست می کنم که کوکی ها خیلی نرم میشن:

مواد لازم:

آرد الک شده ............................................... یک و یک چهارم پیمانه

مارگارین ....................................................................  نصف پیمانه

شکر قهوه ای............................................................. نصف پیمانه 

شکر سفید ....................................یک سوم پیمانه یا حدودا 55 گرم

تخم مرغ........................................................................... یک عدد

شکلات سیاه چیپسی ......................................... حدود 120-100 گرم ( ولی من  کمتر ریختم چون ته شکلاتم بود! فکر کنم حدود 50/60 گرم بود)

اسانس وانیل.........................................................نصف قاشق چای خوری( من از اسانس مایع استفاده کردم. اگه  شما ندارین وانیل شکری می تونین استفاده کنین. حدودا یه بسته فکر کنم کافی باشه)

بیکینگ پودر........................................................... یک قاشق چای خوری

( تو عکس بالا  وانیل و بیکینگ پودر حضور ندارن!)

 

طرزتهیه:

اول فر رو روی 190 درجه گرم می کنیم. بعد مارگارین رو کمی آب می کنیم. نه خیلی زیاد که خیلی گرم باشه و گرماش روی بقیه مواد اثر بزاره. همین که از حالت شلی پیدا کنه کافیه.

  بعد شکر ها, و مارگارین رو کمی با هم می زنیم. خوب که مخلوط شدن تخم مرغ و وانیل رو اضافه می کنیم و باز کمی می زنیم تا خوب با مواد مخلوط شن و بعد هم آرد و بیکینگ پودر رو اضافه می کنیم.

حالا شکلات رو اضافه می کنیم و با قاشق و نه با هم زن یکمی هم می زنیم تا با مواد مخلوط شه.

اگه از این کوکی های درشت دوست داریم, مواد رو حدود 8 قسمت می کنیم. اگر نه می تونیم کمی کوچکتر بگیریم. حالا داخل  دو تا سینی رو کاغذ روغنی  اندازیم و کمی با قلمو چرب می کنیم. بعد  هر بار به اندازه یک قاشق  از مواد رو بر میداریم و با فاصله خیلی زیاد از هم داخل سینی می ذاریم. لازم نیست اصلا بهش فرم بدین, خودش تو فر باز می شه و شکل کوکی به خودش می گیره.

 

حالا داخل فر قرار میدیم. به مدت 10 دقیقه! بعد از 10 دقیقه وقتی چک کنین, انگار کوکی ها هنوز نرمندو به زمان بیشتری نیاز دارن, ولی اگه بزارین بیشتر بمونه, اول خیلی خوب به نظر میاد ولی وقتی سرد شه, خیلی خشک می شه.

بعد از این که از فر درآوردیم , می ذاریم حسابی خنک شن و بعد سینی دوم رو داخل فر قرار میدیم. بعد از این که همه کوکی ها خنک شدن, می بینین که کم کم خودشون رو می گیرین . داخل ظرف در داری که خوب کیپ بشه می ذاریمشون. این کوکی تا چند روز تو ظرف در بسته خوب می مونه. درضمن یکی دو روز که می گذره, انگار مزه اش جا میافته و خوشمزه تر از روز اول میشه!!!!!!!! 

اگه این کوکی خوشمزه رو با چای یا قهوه نوش جون کنن, لذتش چند برابر میشه!!!!!!! 

 


 
 
بورانی بادمجان با گوجه
نویسنده : Shab Boo - ساعت ٦:٢٩ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/٧/۱۱
 

همون طوری همه می دونن, بورانی بادمجان معمولا ترکیبیه شامل بادمجان کبابی و ماست و سیر و.. . اما چند وقت پیش در یک رستوران من نوعی بورانی بادمجان به سبک افغانی دیدم که با گوجه درست شده بود! به نظرم خیلی خوشمزه تر و خوش رنگ تر از بورانی های خودمون اومد. با توجه به چیزی که دیده بودم, دست به کار شدم و با کمی تغییرات این بورانی رو  به سبک خودم درست کردم ! نتیجه اش یه پیش غذای خیلی خوشمزه بود که بسیار مورد استقبال قرار گرفت!

مواد لازم:

بادمجان کباب شده................................... سه عدد درشت( مال من حدود 450 گرم شد)

پیاز................................................................................................... دوعدد

سیر................................................................................................5-6 حبه

گوجه فرنگی پوست گرفته و ریز خورد شده.................................... 250 گرم

آب گوجه فرنگی غلیظ( به دلخواه.)............................................. نصف لیوان

ماست................................................................................ به مقدار دلخواه

نمک, فلفل, روغن.................................................................. به مقدار لازم

 

روش تهیه:

اول پیازها رو خلال می کنیم و تفت میدیم. کمی که طلایی شد سیر رو که با سیر له کن, له کردیم اضافه می کنیم و کمی تفت میدیم. بعد بادمجان ها رو اضافه می کنیم و حسابی تفت میدیم تا کم کم هم سرخ  و هم پخته شن. بعد از این که آب بادمجان ها گرفته شد و خوب تفت خوردن, گوجه ها رو اضافه می کنیم و همین طور به تفت دادن ادامه میدیم. بعداگه دوست داشتیم می تونیم کمی هم آب گوجه فرنگی  غلیظ  رو اضافه می کنیم و همین طور تفت میدیم تا آروم آروم هم مواد پخته شن و هم آبشون کشیده شه. بعد از این که گوجه ها و بادمجان ها خوب پختن و  خوب مخلوط شدن, نمک و فلفلش رو تنظیم می کنیم و زیرش رو خاموش می کنیم و کناری میذاریم تا خنک شه. بعد از هر مقدار که دوست داشتیم روش ماست می ریزیم و نوش جون می کنیم.

من برای این بورانی از ماست یونانی استفاده کردم و کمی هم نعناع خشک روش پاچیدم!

ماست یونانی  در واقع ماست چکیده پر چرب و خامه ایه خودمونه! خیلی مزه خوبی بهش داد! شما از هر ماستی که دوست دارین, بر حسب سلیقه تون استفاده کنین ! فقط توجه داشته باشین که ماست خیلی روی مزه نهایی تاثیر گذاره!

 اگه از دوست داران بادمجان هستین,حتما یه بار امتحان کنین! خیلی خوشمزه ست! یه جورایی یاد و خاطره میرزا قاسمی رو هم زنده می کنه!!!!!!!


 
 
سوپ گوجه فرنگی و کرفس
نویسنده : Shab Boo - ساعت ٥:٤٧ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/٧/٦
 

پاییز که می شه , من زیاد سوپ درست می کنم. هر دفعه بستگی به سبزیجاتی داره که تو خونه دارم. یکی از سوپ هایی که درست می کنم این سوپ هست که خیلی آسونه و کار زیادی هم نداره. علاوه بر اون احتیاج به آب مرغ آماده هم درش نیست:

 مواد لازم:

 پیاز ................................................................. یک عدد

 سیر........................................................... دو-سه حبه

ساقه کرفس.................................................... 4 شاخه

سیب زمینی ....................................................... دو عدد

گوجه فرنگی ..................................................... یک کیلو

آب.................................................................... دو لیوان

عصاره سبزیجات.................................................یک عدد

گشنیز خورده شده.......................... دو قاشق غذا خوری

نمک و فلفل و روغن.................................... به مقدار لازم

آب لیمو ترش................................... در صورت تمایل کمی

کره................................................. در صورت تمایل کمی


طرز تهیه:


 قبل از هر کاری همه سبزیجات رو  می شوریم و خورد می کنیم. بعد اول پیاز رو کمی تفت میدیم. بعد از این که کمی سرخ شد, سیر رو له می کنیم و بهش اضافه می کنیم. بعد از کرفس ریز خورد شده و سیب زمینی پوست گرفته و  خورد شده رو اضافه می کنیم و بعد دو سه دقیقه, گوجه فرنگی ها رو که ریز خورد کردیم, اضافه میکنیم. یه تفت کوچولو می دیم و دو لیوان آب , عصاره سبزیجات, و گشنیز خورده شده رو اضافه می کنیم. درش میذاریم و اجازه میدیم که کم کم سبزیجات مون با هم بپزه. بعد از حدودا, نیم ساعت-چهل دقیقه چک می کنیم اگه همه چی خوب پخته بود, از روی حرارت برش میداریم و تو بلندر خوب میکسش می کنیم. بعد نمک و فلفل اش رو تنظیم می کنیم.

من کمی هم بهش کره و آب لیمو ترش اضافه می کنم  و روش گشنیز می ریزم.

 

امیدوارم طعمش رو دوست داشته باشین!




 
 
ته چین اسفناج
نویسنده : Shab Boo - ساعت ٥:٥٧ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/٧/٤
 

ته چین یکی از غذاهای لذیذ ما ایرانی هاست! همه جوره اش هم خوشمزه ست! یکی از مدل هایی که من زیاد درست می کنم, ته چین اسفناجه! چون اولا از دوستداران اسفناجم! دوما ترکیب رنگیش خیلی قشنگ و شیک میشه و برای مهمانی هم خیلی مناسبه! داخلش هم اصلا به خاطر اسفناج خشک نمی شه!!! روشی که من درست می کنم این جوریه:

مواد لازم:

گوشت چرخ کرده................................................. 300 گرم

اسفناج پخته.........................................................300 گرم

پیاز................................................................. دو عدد بزرگ

برنج ................................................................... دو پیمانه

تخم مرغ.......................................................یک عدد کوچک

ماست سفت................................................... دو قاشق پر

زعفران دم کرده.............................................. به مقدار لازم 

نمک, فلفل, ادویه و روغن ............................. به مقدار کافی

 

روش تهیه:

اول از همه برنج رو داخل آب جوشی که بهش نمک زدیم میریزم و کمی دون  آبکش می کنیم.

بعد یکی از پیازها رو خلال می کنیم و کمی تفت میدیم. بعد از این که کمی طلایی شد, اسفناج ها رو اضافه می کنیم. بعد از این که کمی آب اسفناج ها کشیده شد و کمی سرخ شدن, کمی نمک و فلفل و در صورت تمایل کمی پودر سیر می پاچیم. یه تفت میدیم و زیرش رو خاموش می کنیم و کنار میذاریم. بعد اون یکی پیاز رو خلال می کنیم و کمی سرخ می کنیم. بعد کمی زرد چوبه می پاچیم و یکمی تفت خورد, گوشت مون رو اضافه می کنیم و تفت میدیم. بعد از سرخ شدن گوشت, کمی ادویه دلخواه مثل دارچین, کمی نمک و فلفل اضافه می کنیم و یکمی دیگه تفت میدم و بعد زیرش رو خاموش می کنیم و کنار میذاریم.

حالا داخل یک کاسه تخم مرغ و ماست رو با هم مخلوط می کنیم و خوب خوب هم می زنیم تا مخلوط  و یک دست شه بعد یک قاشق غذا خوری بهش روغن مایع اضافه می کنیم. این کار باعث میشه ته چین بوی ضخم نگیره. کمی مثلا حدود یک قاشق زعفران دم کرده هم می ریزم و با مواد مخلوط می کنیم. بعد برنج آبکش کرده رو اضاف می کنیم و خیلی آروم مخلوط می کنیم تا به مواد آغشته شه. حالا مخلوط برنج رو دو قسمت می کنیم. 

ته ظرف مورد نظر مون رو ( که بهتره خیلی بلند نباشه تا ته چین زود دم بکشه) کمی روغن می ریزیم. بعد نصفی از مخلوط برنج رو میریزیم و پشت قاشق خوب صاف می کنیم تا یک دست شه. حالا آروم اسفناج سرخ شده رو روش می ریزیم و باز با پشت قاشق خوب صاف می کنیم تا یک دست پخش شه و بعد هم گوشت سرخ شده رو اضافه می کنیم و متناسب پخشش می کنیم. بعد مابقی برنج رو روش می ریزم  و ته چین رو دم می ذاریم.

اول یکمی شعله رو زیاد می کنیم تا خوب ته چین گرم شه و بعد که کمی بخار داد دم کنی میذاریم و شعله رو خیلی کم می کنیم تا آروم آروم ته چین هم سرخ شه و هم دم بکشه.  بعد از این که ته چین خوب دم کشید, روغن داغ درست می کینم یا کره رو آب می کنیم و روی ته چین میدیم. حدودا بعد از یک ساعت ته چین ما آماده ست.  از کناره های ظرف میشه فهمید که رنگ ته چین, کی به رنگ دلخواه مون میرسه!!!

این ته چین خوشمزه رو می تونین با کمی اسفناج تزیین کنین!

 

نوش جون!!!


 
 
شیشلیک
نویسنده : Shab Boo - ساعت ۱٢:۳۳ ‎ق.ظ روز ۱۳٩۱/٧/٢
 

اکثر گوشت هایی که کباب می شن خوشمزه هستن و تقریبا همه طرف دارشونن! شیشلیک یکی از اون هاست! ولی امروزه خیلی ها در منزل امکان کباب کردن مستقیم روی آتش رو ندارن! در اینجاست که می تونیم از فر عزیزمون کمک بگیریم و یاد و خاطره شاندیز رو در منزل زنده کنیم!

مواد لازم:

گوشت دنده گوسفندی  ( گوشت تون باید خیلی مرغوب باشه وگرنه شیشلیک تون شیشلیک نمی شه!!!).............................. 600-500 گرم

پیاز...........................................................................یک عدد

گوجه فرنگی و فلفل رنگی.......................................چند عدد

نمک و فلفل.................................................... به مقدار لازم

روش تهیه:

 

ظرف دار داری رو انتخاب می کنیم و گوشت ها رو داخلش قرار می دیم و پیاز رو هم خورد می کنیم و روش می ریزم و کمی هم فلفل می پاشیم . درش رو خوب می بندیم و به مدت یک شب  تو یخچال میذاریم .

فرداش اول روی  سینی فر رو کامل فویل می کشیم  و   طبقه پایین فر قرارش می دیم. این کار باعث می شه موقع کباب کردن گوشت ها, آبشون فر رو کثیف نکنه!!!  بعد  گریل فر رو روشن می کینم و اون رو آخرین درجه می زاریم تا حسابی گرم شه. حالا گوشت ها رو از یخچال در میاریم, روشون نمک می پاچیم و اون ها رو روی سینی گریل ( همون که شبکه شبکه ست) می چینیم و اون رو طبقه بالای فر  و تقریبا زیر گریل قرار می دیم تا خوب گوشت هامون کباب شن.  یک طرفش که کباب شد, برشون می گردونیم تا اون طرف هم کباب شه. که این زمان مناسبی هست اگر فلفل یا گوجه هم دوست داریم در کنارش بخوریم, اون رو داخل فر بزاریم تا  همراه گوشت ها کباب شه. از اینجا به بعد باید خوب حواسمون باشه که یه وقت شیشلیک ها نسوزن! به محضی که دیدیم کبابی شدن, سریع از فر درشون میاریم و با چلو و کره نوش جان می کنیم!