دلیس...

یعنی خوشمزه و لذیذ!

چیلی کن کارنه
نویسنده : Shab Boo - ساعت ٦:٥٢ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/٦/٢٦
 

یادمه اولین بار دبیرستانی بودم که این غذا رو از یکی از دوستام یاد گرفتم. اون برام توضیح داد که این غذا یه غذای مکزیکیه و معنی اش هم یعنی فلفل قرمز (چیلی) با گوشت ( کارنه) که توش لوبیا قرمز هم داره. از اون جاییکه من همیشه ارادت زیادی به غذا های تند داشتم یه بار برای خودم درستش کردم و از همون موقع دوستدارش شدم. مخصوصا اگه پلو هم باهاش باشه!!! به به! خیلی خوشمزه میشه! روش خودم رو براتون می گم.

مواد لازم:

لوبیا قرمز پخته........................................................................ 400 گرم

گوشت چرخ کرده.................................................................... 400 گرم

فلفل دلمه ای رنگی......................................................... یک عدد کوچک 

پیاز.................................................................................... یک عدد بزرگ

رب گوجه فرنگی..................................................... یک قاشق غذا خوری

گوجه فرنگی...................................... 4/5 عدد پوست گرفته و پوره شده

فلفل قرمز......................................................................... به مقدار لازم

نمک و فلفل سیاه و زرد چوبه............................................ به مقدار لازم

شکر..................................................................... دو قاشق مربا خوری

سرکه................................................................... دو قاشق غذا خوری

تخم گشنیز پودر شده...................................... یک قاشق مربا خوری پر

گرام ماسلا.........................................................یک قاشق چای خوری

روش تهیه:

لوبیا مون رو از شب قبل خیس می کنیم و فرداش می پزیم و کنار میذاریم. بعد پیاز مون رو خلال می کنیم و تفت میدیم. یکمی زردچوبه می زنیم. باز تفت میدیم و گوشت چرخ کرده رو اضافه می کنیم و باز تفت میدیم. به جز نمک ادویه ا رو کم کم اضافه می کنیم و بعد رب می زنیم و بعد از این که ربمون کمی تفت خورد, فلفل دلمه ای و لوبیا و بعد هم پوره گوجه فرنگی رو اضافه می کنیم. مثل خورشت, منی آب روش می ریزم و اجازه میدیم آروم آروم قل بزنه و جا بیافته. بعد از این که تقریبا غذا مون آماده شد, شکر و سرکه رو اضافه می کنیم و نمک و فلفل خوراک مون رو تنظیم می کنیم. این غذا باید یکمی تند باشه ولی میزان تندیش به سلیقه خودتون بستگی داره.

موقع سرو من روش کمی گشینز تازه خورد می کنم که عطر خوبی بهش میده!

این خوارک خوشمزه رو می تونین با نون یا برنج نوش جون کنین!!!


 
 
خورشت لوبیا سبز
نویسنده : Shab Boo - ساعت ٥:٠٦ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/٦/٢٥
 

خورشت لوبیا از اون غذاهاییه که همه طرز تهیه اش رو بلدن ولی نمی دونم چرا دیر به دیر درست می شه؟؟؟ شاید توی خانواده ها به محبوبیت خورشت های دیگه نیست؟؟؟ ولی راستش رو بخواین, به نظر من یکی از خوشمزه ترین خورشت هاست!!!  حالا  تو این پست  روش خودم رو براتون می گم!

 

مواد لازم:

لوبیا سبز خورد شده.................................. 350-300 گرم

گوشت خورشتی................................................300 گرم

پیاز ...................................................................... دو عدد

رب گوجه فرنگی......................................یک قاشق عذا خوری پر یا دو تا سر خالی

روغن, نمک,فلفل, زردچوبه............................ به مقدار لازم

گوجه فرنگی...................................................یکی دو عدد

آب نارنج فرد اعلا......................................... دو  سه قاشق

 

طرز تهیه:

یکی از پیاز ها رو خورد می کنیم و تفت میدیم. بعد کمی زرچوبه می زنیم. یکمی که تفت خورد گوشت مون رو اضافه می کنیم و باز تفت می دیم تا رنگ گوشت بر گرده. نیمی از رب مون رو اضافه می کنیم و کمی تفت می دیم تا خامیش گرفته شه بعد دو لیوان آب می ریزیم و میزاریم تا بپزه.

تو این فاصله اون یکی پیاز رو ریز ریز خورد می کنیم و کمی تفت می دیم. کمی که سرخ شد, لوبیا ها رو اضافه می کنیم و خوب تفت میدیم. بعد از این که کمی این رنگش برگشت, ما بقی رب رو اضافه می کنیم و باز تفت میدیم و کمی نمک و فلفل می پاچیم. بعد از این که خوب تفت خورد, زیرش رو خاموش می کنیم و زمانی که گوشت تقربیا پخته بود به خورشت اضافه اش می کنیم . زیرش رو کم می کنیم تا حسابی خورشت جا بیافته.

جند دقیقه آخر یکی دوتا گوجه رو قاچ می زینم و توی خورش می اندازیم بعد نمک و فلفل خورشت رو تنظیم می کنیم و آب نارنج رو بهش اضافه می کنیم و زیرش رو خاموش می کنیم. نمی دونین چه طعم عالی آب نارنج به این غذا میده!!! به به!!

نوش جونتون!


 
 
می نی پیتزای کدو
نویسنده : Shab Boo - ساعت ٤:٢۳ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/٦/٢٥
 

 

پیتزا از اون عذاهاییه که همه دوسش دارن! شاید بعضی مدل هاش رایج تر از بقیه باشه, ولی فکر می کنم تقریبا همه جورش خوشمزه ست! نمی دونم تا حالا با کدو امتحانش کردین یا نه؟؟؟ تو خونه ما که به عنوان یه پیتزای سبزیجات  خوشمزه خیلی محبوبه !!! حالا روش خودم رو براتون  می گم:

مواد لازم:

خمیر پیتزا............................................................ حدود 400 گرم 

کدوی سبز درشت...........................1 عدد بزرگ یا 2/3  عدد کوچک

سیر...............................................................................5/6 حبه

روغن زیتون................................................ چند قاشق غذا خوری

آویشن.................................................................... به مقدار لازم

آب گوجه فرنگی........................................ 5/6 قاشق غذا حوری

نمک, فلفل, ادویه....................................................به میزان لازم

پودر پیاز.......................................................یک قاشق غذاخوری

سرکه......................................................... یک قاشق غذاحوری

شکر..........................................................یک قاشق مربا خوری 

پنیر پیتزا ............................................................. حدود 200 گرم

 

طرز تهیه:

قبل از هر کاری اول فرمون روی 200 درجه گرم می کنیم. بعد به آب گوجه فرنگی یه قاشق روغن زیتون, کمی نمک, فلفل, آویشن و یا هر ادویه دلخواه و همین طور سرکه و شکر رو اضافه می کنیم . روی گاز میزاریمش تا کمی غلیظ شه. آب گوجه ای که من استفاده می کنم, خودش کمی غلیظ هست و این مقدار برام کافیه ولی اگه آب گوجه شما غلظتش کمه باید کمی بیشتر استفاده کنین و کمی بیشتر روی گاز بزارین بمونه.

وقتی سس مون آماده شد, می چشیمش و طعم نهاییش رو تنظیم می کنیم. بعد یه کناری می زاریم تا خنک شه. و می ریم سراغ کدو !

کدو رو با رنده درشت رنده می کنیم و سیر رو هم با سیر له کن, له می کنیم. حالا کمی روغن زیتون توی تابه می ریزیم و سیر ها رو توش تفت میدیم. یکمی که تفت خورد کدوی رنده شده رو اضافه می کنیم و نمک و فلفل و آویشن می زنیم و کمی هم پودر پیاز می پاچیم! اگه پودر پیاز در دسترس ندارین, جاش یکی دوقاشق پیاز داغ می تونین استفاده کنین. بعد از این کمی کدوها تفت خورد و از حالت خامی دراومد, می چشیم اگه احیانا آویشن یا نمک و فلفلش کم بود اضافه می کنیم. اگر نه که زیرش رو خاموش می کنیم.

حالا با وردنه خمیر مون رو باز می کنیم. ضخامتش بستگی به سلیقه تون داره! من خودم نازک دوست دارم که در این صورت باید مواظب بود که مواد پیتزا روش سنگینی نکنه!

بعد با یه چیز مثل نعلبکی یا سر لیوان سروع می کنیم, گرد گرد قالب می زنیم و بعد اول یکمی سس روی خمیر می ریزیم و بعد کمی از کدو تفت داده شده و بعد هم روش پنیر می ریزیم . طبقه پایین فر حدودا 15/20 دقیقه قرار میدیم تا خمیرمون بپزه و پیتزا آماده شه.

 

امیدوارم از طعم کدو تو  این پیتزا لذت ببرین!!! 


 
 
شیرین پلو
نویسنده : Shab Boo - ساعت ٧:٤۳ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/٦/٢۳
 

 

 

شیرین پلو از اون غذاهایی که به خاطر شیرین بودنش, شاید همه دوسش نداشته باشن. به همین خاطر من هر وقت شیرین پلو درست می کنم, نه اونقد شیرینش می کنم که گلو رو بزنه, نه اونقد کم شیرین که بی مزه باشه. روش خودم رو می گم براتون.

 

مواد لازم :

هویج رنده شده........................................... 5/6 قاشق غذا حوری

خلال پرتقال یا نارنج شیرین شده.................................... 5/6 قاشق غذا خوری ( استفاده از یه نسبت کم و بیش مساوی خلال هویج و خلال پرتقال باعث میشه شیرین پلو در حینی که معطر میشه, شیرینی اش گلو رو نزنه)

خلال بادام و پسته ..................................... 3/4 قاشق از هر کدوم

 

برنج آبکش کرده....................................... 1و نیم پیمانه ( من پر ملات دوست دارم به خاطر همین برنج رو کمتر می ریزم, شما می تونین دو پیمانه بریزین)

گلاب............................................................. 2/3 قاشق غذا خوری

 

شکر.............................................................2/3 قاشق غذا حوری

زعفران دم کرده غلیظ.................................... یک قاشق غذا خوری

پودر گل سرخ و دارچین......................................... به مقدار دلخواه

روغن, نمک, فلفل.................................................... به مقدار لازم

 

کره آب کرده............................................. در صورت تمایل , کمی

 

طرز تهیه:


  اول  کمی تو ماهی تایه روغن می ریزیم و هویج ها رو تفت میدیم و بعد خلال های پرتقال رو اضافه می کنیم. کمی که تفت خورد و هویج ها کمی از خامی در اومدن , خلال بادام و پسته  رو اضافه می کنیم. بعد یکمی شکر و  یکی دوقاشق گلاب ویک قاشق زعفران دم کرده اضافه می کنم . بعد در ظرف رو میذارم تا مخلوطمون مخصوصا هویج ها بپزن. بعد از این مخلوط مون آماده شد,می چشیمش و شیرینی اش رو بنا به ذائقه مون تنظیم می کنیم و اگر زعفران یا گلاب بیشتری لازم بود, اضافه می کنیم . بعد یه مقداری ازش برای تزیین غذا کنار میذارم و بقیه اش رو لای برنج مون که از قبل آبکش کردیم لایه لایه می ریزیم. یکمی پودر گل سرخ و دارچین پاچیم و پلو رو دم میذاریم. در این مرحله در صورت تمایل می تونیم کمی کره آب کرده هم روی برنج بدیم.بعد از این که پلو دم کشید,روش رو  با خلال ها و زرشک  تزیین می کنیم و با مرغ یا گوشت سروش می کنیم.


من عاشق موقعی هستم که عطر این غذا تو خونه می پیچه! به به!


 
 
بلغور با بامیه
نویسنده : Shab Boo - ساعت ٧:٢٢ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/٦/٢۳
 

 

 

اولین بار توی یک رستوران ترکی بود که بلغور رو به عنوان جایگزین برنج خوردم و خیلی از مزه و رنگ و روش خوشم اومد! در اولین فرصت دست به کار شدم و برای خودم درستش کردم! خیلی غذای ساده ایه ولی خوشمزه ست!!!!! مخصوصا ترکیب مزه بلغور و بامیه!!! محشره البته اگه بامیه دوستین!!!!

 

مواد لازم:

بلغور گندم................................................. یک پیمانه پلوپز

بامیه..............................حدودا 100 گرم ( مقدار بامیه به سلیقه تون بستگی داره! منم خودم چون خیلی دوست دارم, خیلی بیشتر از این می ریزم!!!راستی اگه بامیه هاتون ریز باشه بهتره!)

 

پیاز....................................................................... یک عدد

رب گوجه فرنگی............................................. یک قاشق پر

فلفل دلمه ای رنگی..................................... یک عدد کوچک

روغن, نمک, فلفل و زرد چوبه........................ به مقدارکافی

 

طرز تهیه:
اول بلغورمون رو حدودا نیم ساعت خیس می کنیم.  بعد  پیاز رو خلال می کنیم و تو روغن تفتش میدیم. یکمی که پیاز سبک شد  یکمی زردچوبه اضافه می کنیم و بعد هم یک قاشق پر رب گوجه و تفتش میدیم. بعدش فلفل دلمه ای خورد شده رو اضافه می کنیم و تفت میدیم. اگه دوست داشتیم یه دمی بلغور ساده داشته باشیم که در این مرحله بلغور مون رو که اضافه می کنیم. این ترکیب ساده رو کنار خیلی از خورشت ها و کباب های ترکی می بینیم! ولی اگه دنبال یه ترکیب خوشمزه تر هستین, بعد از تفت دادن فلفل دلمه ای بامیه هاتون اضافه کنین و یکمی تفت بدین.  بعد از این که بامیه هامون تفت خورد, بلغور خیس خورده به همراه کمی آب و نمک اضافه می کنیم و در ظرفمون رو می زاریم تا خوب بلغور ها بپزه. آخر سر هم می چشیم و نمک و فلفل غذا رو بالانس می کنیم.

 این غذا رو می تونین کنار خیلی از غذای گوشتی و مرغی سرو کنین!


 من تو عکس بالا کمی هم قارچ خشک ( حدود 20 گرم) ریختم که یک غذای کامل و پر از سبزیجات داشته باشم! 

امیدوارم از درست کردنش لذت ببرین!


 
 
اسپاگتی با سوسیس
نویسنده : Shab Boo - ساعت ٦:٥٢ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/٦/٢۳
 

  

 

خیلی وقت پیش, یه بار یه اسپاگتی درست کردم که ازش استقبال شد  ! اون موقع ایران بودم و مامانم که زیاد اهل ماکارانی و اسپاگتی نیستن, وقتی تستش کردن خییلی خوششون اومد! این شد که دیگه این غذا رو مرتب درست کردم! روش کارم رو براتون می گم! 

 

مواد لازم:

سوسیس......................................حدودا 300/400 گرم( اگه سوسیس دودی استفاده کنین, خیلی خوش عطر میشه)

فلفل دلمه ای رنگی............... حداقل یک عدد( اگه دوست دارین می تونین چند رنگ بریزین, می تونین از هر کدوم یه نصفه بریزین)

رب گوجه فرنگی.......................................... یه قاشق پر

پاستای دلخواه............................. حدود 200 الی 250 گرم

 

پنیر گودا............................................................ چند برگ

نمک, فلفل و آویشن.................................... به مقدار لازم

روغن.......................................................... به مقدار لازم

 

طرز تهیه:

 
اول پاستا مون رو داخل حدودا 2/3 لیتر آب جوشی که کمی هم شور هست می ریزیم و بعد از این که پخت ( حدودا 10 الی 15 دقیقه بعد) آبکشش می کنیم و کنار می ذاریمش. تو فاصله ای که اسپاگتی داره آماده می شه, سوسیس رو که نگینی خورد کردیم تفت میدیم و بعد فلفل دلمه ای رنگی که اونم خورد شده اضافه می کنیم و باز تفت میدیم و رب گوجه می زنیم و کمی ادویه مثل آویشن می پاشیم!
 بعد از این سوسیس ها که خوب تفت خورد خاموشش می کنیم و روی اسپاگتی مون که از قبل  درست کردیم می ریزیم و روش پنیر می ریزم و داخل فر می ذاریم تا پنیر آب بشه و اسپاگتی رو مزه دار کنه! 

 

امیدوارم شما هم درست کنین و دوست داشته باشین!


 
 
کشک بادمجان لقمه ای
نویسنده : Shab Boo - ساعت ۸:٤٢ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/٦/٢٢
 

 

دوستای عزیزم سلام

 

بالاخره با تشویق های شما عزیزان وبلاگم رو راه انداختم.امیدوارم بتونم همواره از راهنمایی ها و تجربیات تون بهره ببرم.

برای اولین پست براتون کشک بادمجان لقمه ای آوردم. امیدوارم خوشتون بیاد!

درست کردن کشک بادمجان رو که همه بلدن. بهمین دلیل من دیگه نحوه تهیه اش رو تکرار نمی کنم. فقط برای سروش به این شکل, باید نان سیر دار درست کرد.

 

برای تهیه نان سیر دار, ما به مواد زیر احتیاج داریم:

 

ـ نان( چون می خوایم داخل فر قرارش بدیم, بهتر یکمی نرم باشه و قابلیت کمی برشته شدن رو داشته باشه مثل نان های مخصوص تست, یا نان باگت نرم )

ـ کمی کره آب کرده

ـ چند حبه سیر له شده یا رنده ریز شده

 

روش کار:

 سیر رو تو یکمی کره تفت میدیم و بعد با برس  روی نان مون می مالیم ونان ها رو توی یه سینی می چینیم و چند دقیقه توی فری که از قبل حسابی گرم کردیم و مثل تنور میمونه قرار میدیم تا روش یکمی طلایی شه.  اگه فر خوب گرم نباشه, مجبور می شین مدت طولانی تری نان ها رو تو فر نگه دارین که با این کار نان ها خشک می شین!بهمین دلیل برای این کار,من همیشه فر رو آخرین درجه میذارم.  بعد از آماده شدن نان ها, روشون یکی دو قاشق از کشک بادمجان مون رو  که از قبل آماده کردیم می ریزیم و با پیاز داغ ونعنا داغ غلیظ و کشک تزیین می کنیم.