دلیس...

یعنی خوشمزه و لذیذ!

کوکوی اسپاگتی
نویسنده : Shab Boo - ساعت ٢:٢٤ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/۱۱/٢٠
 

امروزه غذاهای ایتالیایی جای خودشون رو بین همه ملل باز کردن و همه جا طرف دارای زیادی دارن! در بین این غذاها, نوعی غذا هست به اسم frittata   که خیلی شبیه کوکوهای خودمونه چون همیشه با تخم مرغ درست میشه ! فریتاتا از فعل friggere به معنی سرخ کردن گرفته شده که در انگلیسی همون فعل  fry و در فرانسه هم frire   هست.  فریتاتاها تنوع  زیادی دارن و گزینه مناسبی برای تنوع تو برنامه غذایی مخصوصا برای شام هستن! مدلی که من امروز براتون آوردم با اسپاگتی تهیه میشه و در واقع یک راه خیلی مناسب برای دوباره مصرف کردن اسپاگتی که از  قبل مونده و دیگه شاید به همون شکل خورده نشه هم به شمار میره! با من همراه باشین برای این کوکوی ساده و خوشمزه!

مواد لازم:

اسپاگتی پخته........................................................... 300 گرم

تخم مرغ........................................................................5 عدد

ژامبون.......................................................................100 گرم

پنیر پارمزان رنده شده *.............................. 5-4 قاشق غذا خوری

جعفری ساطوری شده..................................2-1 قاشق غذاخوری

فلفل دلمه ای رنگی...................................... نصف یک عدد بزرگ

پودر سیر و آویشن............................................. یه مقدار دلخواه

نمک و فلفل و روغن.............................................. به مقدار لازم

روش تهیه:

تخم مرغ ها رو داخل یک کاسه می شکنیم و خوب هم می زنیم. بعد پنیر رنده شده, ژامبون, فلفل دلمه ای , نمک و ادویه و همین طوری جعفری ها رو اضافه می کنیم . خوب مخلوطشون می کنیم.

حالا داخل تابه مناسبی کمی روغن می ریزیم و یکمی گرم شد, اسپاگتی رو داخلش می ریزیم و خوب پخشش می کنیم.

بعد آروم مخلوط مون رو روش می ریزیم و کمی تابه رو تکون میده تا همه جا یک دست پخش شه. 

بعد از این که کوکو کمی خوش رو گرفت, در تابه رو می ذاریم تا یه چند دقیقه ای خوب هم بپزه و هم سرخ بشه. بعد از این که یه طرف خوب سرخ شده, آروم کوکو رو تو در تابه برمی گردونیم و بعد خیلی با احتیاط داخل تابه سرش میدیم تا اون طرفش هم سرخ بشه. بعد از این که هر دو طرف سرخ شد, داخل ظرف می کشیم و نوش جان می کنیم.

 

 

 

_____________________________________________________

* پنیر در این کوکو علاوه بر ایجاد انسجام در مزه دار کردن غذا هم تاثیر گذاره بهمین دلیل من از پارمزان استفاده کردم که طعم خوبی داره و خوب هم آب میشه. 


 
 
پودینگ زعفرانی
نویسنده : Shab Boo - ساعت ٢:٢٦ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/۱۱/۸
 

چند وقت پیش مهمان غیر ایرانی داشتم و مثل همیشه تصمیم داشتم یک پذیرایی کاملا ایرانی ازشون بکنم. غذاها و پیش غذاها رو کاملا  ایرانی انتخاب کردم ولی به دسر که رسیدم خیلی مردد موندم چون دسرهای سنتی اغلب سنگین هستن و حدس می زدم که بعد از یه شام مفصل دیگه شاید استقبال چندانی از  یه دسر  سنگین نشه! خلاصه به این فکر افتادم که یک دسر مدرن ولی کاملا ایرانی شده براشون درست کنم و  به مهمون ها هم دلیلش رو بگم.  خلاصه این شد که  علاوه بر کیک یزدی  که با چای ایرانی سروش کردم,  یک پودینگ زعفرانی درست کردم که ازش بسیار زیاد استقبال شد و مهمون ها تهش رو هم به  اصطلاح درآوردن!!! روش درست کردنش بسیار راحته و طعمش هم یه جورایی یادآور طعم بستنی سنتیه! با من همراه باشید برای درست کردن این دسر ایرانی شده! 

مواد لازم:

شیر.................................................................. 4لیوان*

تخم مرغ............................................................یک عدد

خامه زده نشده..............................................نصف لیوان 

شکر..............................................................نصف لیوان

پودر وانیل شکری**........................................ سه بسته

پودر ژلاتین........................................ 4 قاشق مربا خوری

گلاب................................................4-3 قاشق غذاخوری

زعفران.***............................................... به مقدار لازم

روش تهیه:

داخل یک کاسه کمی تخم مرغ رو با شکر بهم میزینم تا خوب تخم مرغ بهم بخوره و با شکر مخلوط شه.

حالا یک قابلمه بر میداریم و شیر , خامه, وانیل و پودر ژلاتین رو داخلش می ریزیم و تخم مرغ و شکر رو هم اضافه می کنیم. روی گاز و روی شعله متوسط قابلمه رو قرار میدیم  و خوب  با ویسک هم می زینم تا مواد خوب با هم مخلوط شن و ژلاتین هم حل بشه.

بعد از چند دقیقه کم کم ژلاتین شروع به حل شدن می کنه و مایع هم کم کم گرم میشه. به محض این که دیدیم مایع ولرم شد, زیرش رو خاموش می کنیم و زعفران و گلاب رو اضافه می کنیم و باز خوب هم می زنیم.

کمی که خنک شد داخل ظرف مورد نظر می ریزم. روش رو سلفون می کشیم و اجازه میدیم یک شب در یخچال استراحت کنه. 

______________________________________________________

* منظور از لیوان, از این لیوان های 250 میلی لیتری دسته دار هست که تو همه خونه ها پیدا میشه.

** وانیلی که من استفاده می کنم, وانیل شکری هست. اگر شما از پودر وانیل معمولی استفاده می کنین, به مقداری که صلاح می دونین ازش استفاده کنین مثلا نصف قاشق چای خوری یا کمی بیشتر!

*** من اون قدری زعفران داخل دسر می ریزیم که رنگ دلخواهم رو به خودش بگیره. بهمین دلیل میزان استفاده از زعفران رو ننوشتم